Kerststronk met praliné - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Kerststronk met praliné

Herontdek de kerstklassieker met een twist van gehakte suikeramandelen van Vahiné!

  • 8 onderdelen
  • 120 Minuten
  • Gemiddeld
  • 20 min

Materiaal

garde
elektrische mixer
vershoudfolie
bakpapier

Stap voor stap

  • Bereid de banketbakkersroom: klop de eierdooiers met de suiker in een grote kom tot een stijf en luchtig mengsel. Voeg de maïzena toe en meng alles goed door elkaar.

  • Bereid het deeg: Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6). Breek de eieren en scheid de eiwitten van de dooiers in twee kommen. Meng met een elektrische mixer de eierdooiers met de suiker tot een luchtige mousse. Voeg de bloem, een snufje zout en de Vahiné gehakte suikeramandelen toe. Meng door elkaar. Voeg een mespuntje zout toe aan de eiwitten en klop ze stijf. Voeg de eiwitten voorzichtig toe aan de rest van het deeg. Giet het mengsel op een vel bakpapier en plaats het 15 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat het deeg niet te bruin wordt. Haal het deeg uit de oven en laat het afkoelen.""

  • Voeg, al roerende, de melk toe aan de eieren. Plaats het mengsel op een middelmatig tot hoog vuur en blijf voortdurend kloppen. Haal de pan meteen van het vuur af zodra het begint te koken, klop het mengsel op hoge snelheid en giet de crème over in een kom. Bedek met vershoudfolie en bewaar minimaal 2 uur in de koelkast. Voeg enkele druppels rode kleurstof van Vahiné toe als de crème is afgekoeld en klop goed door vóór het garneren van de stronk.

  • Versier de stronk: Spreid de fondant uit over de rol en gebruik een beetje poedersuiker om te voorkomen dat de fondant niet blijft plakken. Versier de fondant met uitgestoken vormpjes naar keuze: sneeuwvlokken, sterren of kerstmannetjes… Plak de uitgestoken vormpjes met een pincet en een beetje water op de stronk. Versier met de Vahiné zilverparels.


tip view
Tips

Tips

Haal het mengsel van melk en pralinè door een zeef.

tip view
Product Tips

Product Tips

Vervang de amandelpoeder door tot poeder gemalen stukjes gebrande pistachenoten van Vahinè.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate