kerst
Kerstlolly's
Een recept voor superschattige lolly's om de kinderen zoet te houden in de aanloop naar Kerst :) Jammie!
ingrediënten
Voor 4 à 6 personen
- 1 zak ronde pretzels
- Poudre dorée
- Crayon patissier dore
- Crayon patissier gout chocolat noisette
- Multi deco
- 200 g kookchocolade
- 1 Eetbare lijm
- 1 zak Gedroogde geraspte kokosnoot
- 1 kattentongen
- 1 zak pretzelstokjes ("zoute stokjes")
HOE DOE JE KERSTLOLLY'S
Materiaal
steelpan
1 kom
spatel
eetlepel
bakpapier
bakplaat
voorbereiding KERSTLOLLY'SStap voor stap
-
Gebruik een lepel en maak een rondje van chocolade op een vel bakpapier. Dit wordt het lichaam van de sneeuwman. Leg drie zoute stokjes op de chocolade: 2 voor de armen en 1 voor het lollystokje. Doe een beetje chocolade op de randjes, zodat de stokjes goed houden. Maak een tweede, kleiner rondje van chocolade boven het eerste rondje. Dit wordt het hoofdje. Versier (sjaal, knopen, neus, ogen...).
-
Vorm met chocolade het hoofd van een rendier, steeds op bakpapier. Gebruik een zout stokje om een lollystokje te maken en ronde pretzels voor de oren. Versier (ogen, neus, mond…)
-
Doe een beetje chocolade op de achterkant van een kattentong. Leg hierop een zout stokje om het lollystokje te maken. Bedek opnieuw met een beetje chocolade en leg er nog een kattentong bovenop. Versier (ogen, neus, mond…).
-
En voilà, ze zijn klaar!