Exotische Kerststronk - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Exotische Kerststronk

Hoe je kerstdiner beter af te sluiten dan met een fruitige en exotische twist? Een smakelijk recept voor een Kerststronk met kokosnoot, mango en passievrucht :) Jammie!

  • 6 onderdelen
  • Gemiddeld

Materiaal

1 kom
elektrische mixer
spatel
beslagkom
bakplaat
bakpapier
mixer
steelpan
bord

Stap voor stap

  • Bereiding van het biscuitdeeg: Verwarm de oven voor tot 200°C (thermostaat 6-7). Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten goed stijf.

  • Meng de eierdooiers met de suiker tot een schuimig en glad mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder en de Vahiné geraspte kokosnoot toe en meng alles goed door elkaar.

  • Voeg voorzichtig de stijf geklopte eiwitten toe.

  • Verdeel het mengsel over een bakplaat, bedekt met bakpapier.

  • Plaats deze 12 minuten in de oven.

  • Leg het deeg op een vochtige theedoek en wikkel in. Zet apart.

  • Bereiding van de mangomousse. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met water.

  • Mix de mango (500g) tot een puree ontstaat.

  • Warm de puree op in een steelpan en voeg het merg van het vanillestokje toe.

  • Haal de pan van het vuur, voeg de uitgewrongen blaadjes gelatine toe en meng het geheel tot de gelatine volledig is opgelost. Laat afkoelen.

  • Klop de slagroom en voeg deze voorzichtig toe aan de mangopuree.

  • Pak het deeg uit de theedoek en verdeel de mangomousse over het gehele oppervlak. Rol het deeg op tot een stronk.

  • Bewaar in de koelkast.

  • Giet de mango-passievruchtdessertsaus van Vahiné over de stronk en bestrooi met de geraspte kokosnoot van Vahiné. Leg enkele stukjes mango bovenop de stronk en snij de stronk af aan de uiteinden.

  • Bewaar in de koelkast tot uitserveren.


video

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate