kerst
Exotische Kerststronk
Hoe je kerstdiner beter af te sluiten dan met een fruitige en exotische twist? Een smakelijk recept voor een Kerststronk met kokosnoot, mango en passievrucht :) Jammie!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 50 g Gedroogde geraspte kokosnoot
- 4 eieren
- 100 g suiker
- 130 g bloem
- 1/2 zak Bakpoeder
- 500 g mango
- 5 Voedingsgelatine
- 30 (slag)room
- 1 1 Vanillestokje
- 30 Mango passievrucht
- 80 g Gedroogde geraspte kokosnoot
- 1 mango
Voor het biscuitdeeg:
Voor de garnering:
Voor de versiering:
HOE DOE JE EXOTISCHE KERSTSTRONK
Materiaal
1 kom
elektrische mixer
spatel
beslagkom
bakplaat
bakpapier
mixer
steelpan
bord
voorbereiding EXOTISCHE KERSTSTRONKStap voor stap
-
Bereiding van het biscuitdeeg: Verwarm de oven voor tot 200°C (thermostaat 6-7). Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten goed stijf.
-
Meng de eierdooiers met de suiker tot een schuimig en glad mengsel. Voeg de bloem, bakpoeder en de Vahiné geraspte kokosnoot toe en meng alles goed door elkaar.
-
Voeg voorzichtig de stijf geklopte eiwitten toe.
-
Verdeel het mengsel over een bakplaat, bedekt met bakpapier.
-
Plaats deze 12 minuten in de oven.
-
Leg het deeg op een vochtige theedoek en wikkel in. Zet apart.
-
Bereiding van de mangomousse. Laat de gelatineblaadjes weken in een kom met water.
-
Mix de mango (500g) tot een puree ontstaat.
-
Warm de puree op in een steelpan en voeg het merg van het vanillestokje toe.
-
Haal de pan van het vuur, voeg de uitgewrongen blaadjes gelatine toe en meng het geheel tot de gelatine volledig is opgelost. Laat afkoelen.
-
Klop de slagroom en voeg deze voorzichtig toe aan de mangopuree.
-
Pak het deeg uit de theedoek en verdeel de mangomousse over het gehele oppervlak. Rol het deeg op tot een stronk.
-
Bewaar in de koelkast.
-
Giet de mango-passievruchtdessertsaus van Vahiné over de stronk en bestrooi met de geraspte kokosnoot van Vahiné. Leg enkele stukjes mango bovenop de stronk en snij de stronk af aan de uiteinden.
-
Bewaar in de koelkast tot uitserveren.