kerst
Kerstboomcupcakes
Beleef de magie van de feestdagen met deze originele en creatieve Kerstboomcupcakes!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 1 pot gekonfijte sinaasappelsnippers
- 120 g boter
- 90 g basterdsuiker
- 3 eieren
- 80 g bloem
- 1/2 zak Bakpoeder
- 200 g pure chocolade
- 250 g boter
- 250 g poedersuiker
- 1/2 Pistache aroma
- 1 Vloeibare voedselkleurstoffen
- Regenboogmix
- Decoratiesterren
Stap 1
Voor de topping:
Voor de versiering
HOE DOE JE KERSTBOOMCUPCAKES
voorbereiding KERSTBOOMCUPCAKESStap voor stap
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)
-
Bereid het cupcakedeeg: snij de gekonfijte sinaasappelsnippers op een snijplank in kleine blokjes. Doe de boter en de suiker in een kom en verwerk met een spatel tot een glad en gelijkmatig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe zonder te stoppen met roeren. Voeg daarna de bloem en het bakpoeder toe. Giet de gesmolten chocolade erbij en meng weer door elkaar. Voeg tot slot de blokjes gekonfijte sinaasappel toe.
-
Bak de cupcakes: Verdeel het beslag over de vormpjes en plaats ze 20 tot 25 minuten in de oven. Hou het bakproces goed in de gaten. Haal de cakejes uit de oven en laat ze afkoelen.
-
Bereid de topping: Laat de boter voor de topping een uur voordat de cupcakes bereid worden op kamertemperatuur komen. Doe de zachte boter, in stukjes gesneden, in de kom van de keukenmachine en giet de poedersuiker eroverheen. Klop het geheel 10 minuten op gemiddelde snelheid tot een glad en gelijkmatig mengsel. Voeg vervolgens 1 theelepel pistachearoma en enkele druppels gele en blauwe Vahiné kleurstof toe. Meng voorzichtig door elkaar met een spatel. Voeg, indien nodig, meer kleurstof toe totdat de gewenste kleur groen is bereikt!
-
Versier de cupcakes: Vul een spuitzak met de topping en maak een rozet op elke cupcake. Voeg de Vahiné minicolors toe om kerstballen te maken en een ster als piek voor de kerstboom!
Tips
Het beslag van de cupcakes moet goed glad en gelijkmatig zijn alvorens de gekonfijte stukjes toe te voegen.
Product Tips
Voeg 1 theelepel Vahinè mix voor kruidkoek toe.