kerst
Kerstkoekjeskrans
Maak deze mooie Kerstkrans met krokante vanillekoekjes met kaneel. Ideaal om lekker op tafel te zetten of gewoon uit te delen :)
ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g bloem
- 1 Ceylon kaneel
- 100 g suiker
- 1 Vanillesuiker uit Madagascar
- 1 zak Witte fondant
- Vloeibare voedselkleurstoffen
Voor het koekjesdeeg:
Voor de versiering:
HOE DOE JE KERSTKOEKJESKRANS
Materiaal
1 beslagkom
mes
deegroller
bakpapier
stervormige uitsteekvormpjes
kommen
spuitzak
dessertlepel
lint
voorbereiding KERSTKOEKJESKRANSStap voor stap
-
Meng de bloem, de kaneel, de suiker, de vanille en het zout in een beslagkom.
-
Snij de zachte boter in stukjes.
-
Kneed het deeg tot het een zandachtige textuur heeft.
-
Voeg een ei toe. Meng door elkaar en maak een gelijkmatig deeg.
-
Bewaar het deeg een uur in de koelkast.
-
Haal het deeg uit de koelkast en rol op een vel bakpapier uit met een dikte van 6-7 mm (afhankelijk van de gewenste dikte van de koekjes).
-
Maak verschillende sterren met behulp van uitsteekvormen.
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6).
-
Plaats op een bakplaat bedekt met bakpapier, de sterren over elkaar, wissel af met de vormen, en vorm een krans. Druk lichtjes aan waar ze elkaar overlappen om de krans goed vast te maken.
-
Plaats de krans ongeveer 10-12 minuten in de oven (op 180°C). De koekjes moeten lichtbruin worden.
-
Laat de krans volledig afkoelen alvorens te versieren.
-
Verdeel de fondant over 3 kommen.
-
Kleur de fondant in 2 kommen; 1 met rood en 1 met groen.
-
Bedek enkele sterren met de fondant met behulp van een kleine lepel of een spuitzak.
-
Laat de fondant drogen en bind daarna een lint om de krans heen.