kerst
Kerstcupcakes met amandelen
Deze cupcakevariant in kerstkleuren en met amandelsmaak is heerlijk! Als klein hapje zijn ze perfect voor tijdens het uitdelen van de cadeaus.
ingrediënten
Voor 16 cupcakes personen
- 1 yoghurt
- 2 bloem
- 1 pot Amandelpoeder
- 1 pot bruine suiker
- 3 eieren
- 1 zak Bakpoeder
- 1 zout
- 4 (plantaardige) olie
- 60 g vloeibare volle crème fraîche (minimaal 30 %)
- 35 g koude mascarpone
- 1/2 Natuurlijk vanille aroma
- 4 poedersuiker
- 4 Vloeibare voedselkleurstoffen
- 3 Kerst suiker decoraties
- 1 Perles coeur tendre argentees
Voor het cupcakedeeg:
Voor het glazuur:
HOE DOE JE KERSTCUPCAKES MET AMANDELEN
Materiaal
1 beslagkom
elektrische mixer
spatel
kommen
spuitzak met gekarteld mondje
eetlepel
voorbereiding KERSTCUPCAKES MET AMANDELENStap voor stap
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)
-
Meng in een beslagkom alle ingrediënten voor het cupcakedeeg.
-
Verdeel het beslag in papieren cupcakevormpjes en zet deze 10 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen op een rooster.
-
Klop de crème fraiche en de mascarpone tot een slagroom met behulp van een mixer. Voeg tijdens het kloppen de poedersuiker en het vanille-extract toe.
-
Verdeel de slagroom over 3 kommen, laat een kom ongekleurd, voeg 2 druppels groene kleurstof toe aan de tweede kom (voorzichtig mengen) en 2 druppels rode kleurstof aan de derde kom (voorzichtig mengen).
-
Spuit een beetje slagroom met een spuitzak met gekarteld mondje (of met een lepel) op elke cupcake (wissel af met kleuren: rood, groen en wit).
-
Versier tot slot met de kerstdecoraties van suiker en de zilverparels.