kerst
Kerstbalcakejes met een verrassing
Niets leukers voor Kerst dan deze kleine kerstbalcakejes met een verrassing van binnen...!!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 175 g bloem
- 1 zak Amandelpoeder
- 80 g bruine suiker
- 1 zak Bakpoeder
- 130 ml amandelmelk
- 3 eieren
- 30 g boter
- rode bakspray
- Multi deco
- Poudre doree
- Krokante witte parels
- Sucre doré
- Pate d amandes 40 d amandes
- Crayon patissier blanc
Voor de taart
Voor de versiering
HOE DOE JE KERSTBALCAKEJES MET EEN VERRASSING
Materiaal
beslagkom
garde
spatel
ronde (of halfronde) bakvormpjes van siliconen
mes
voorbereiding KERSTBALCAKEJES MET EEN VERRASSINGStap voor stap
-
Meng alle droge ingrediënten.
-
Voeg vervolgens de eieren toe en dan de gesmolten boter. Goed mengen.
-
Schenk het beslag in ronde (of halfronde) bakvormen van siliconen. Bak gedurende 20 minuten op 180°C (de precieze baktijd hangt af van de grootte van de bakvormen). Gebruik het uiteinde van een mes om het bakproces te controleren. Laat afkoelen.
-
Haal de taartjes uit de vormen en maak een holletje in het midden (voor de halfronde cakejes: aan elkaar plakken met een beetje rode confituur).
-
Vul het binnenste van elk taartje op met een mix van decoraties (parels, Vahiné Multi-deco, goudsuiker). Sluit de taartjes met kruim van overgebleven taart.
-
Kleur de bolletjes met rode bakspray. Strooi een beetje goudgekleurd poeder over de cakejes en maak af met een klein bolletje marsepein.
-
Versier met het bakkerspotlood en de krokante parels.