kerst
Chocoladetaart met noten
Dit recept met chocoladefondant en heerlijk krokante noten wordt je aangeboden door Chez Misa :)
ingrediënten
Voor 6 personen
- 125 g Amandes decortiquees
- 70 g havermout
- 70 g dadels zonder pit
- 3 eetl. Cacaopoeder
- 3 eetl. agavesiroop
- 3 eetl. kokosolie
- 1 theel. Natuurlijk vanille Bourbon aroma
- 1 mespuntje zout
- 150 g kristalsuiker
- 3 eetl. kokosolie
- 20 volle vloeibare room
- 125 g Gepelde pecannoten , grof gehakt
- 2 Gelatineblaadjes BIO
- 250 g mascarpone
- 200 g pure chocolade
- 3 eetl. kristalsuiker
- 200 g pure chocolade
- 2 eetl. kokosolie
- 50 g melkchocolade
- enkele Gepelde hazelnoten BIO
- een beetje Praline
Voor het deeg
Voor de karamel
Voor de chocoladecrème
Voor de topping
HOE DOE JE CHOCOLADETAART MET NOTEN
Materiaal
keukenmachine
taartvorm
bakplaat
deegroller
kom
houten pollepel
steelpan
spatel
mes
voorbereiding CHOCOLADETAART MET NOTENStap voor stap
-
Bereiding van het deeg: Verwarm de oven voor tot 180°C.
-
Meng alle droge ingrediënten (amandelen, havermout, cacao en zout) in een keukenmachine. Voeg vervolgens de dadels, kokosolie, agavesiroop en het vanillearoma toe. Meng opnieuw tot een bros, maar kleverig deeg ontstaat.
-
Bedek de bodem van een bakvorm met deze bereiding. Druk het deeg goed aan met de vingers of de bolle kant van een eetlepel. Het moet een glad en gelijkmatig geheel worden, anders wordt de taart te bros en kan deze breken na het bakken.
-
Zet 18 minuten in het midden van de oven. Laat de taart afkoelen op een rooster alvorens het uit de bakvorm te halen.
-
Bereiding van de karamel: Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm de suiker, op gematigd vuur en zonder te roeren, in een steelpan. Zodra er een mooie amberkleurige karamel is ontstaan, voeg je de kokosolie toe en meng je het snel door elkaar. Haal van het vuur af, voeg de lauwe room toe en zet terug op het vuur. De karamel moet dik, glad en gelijkmati worden. Voeg de uitgewrongen gelatine toe en meng goed door elkaar.
-
Verdeel de grofgehakte pecannoten over de taartbodem en schenk de karamel eroverheen. Zorg ervoor dat het hele oppervlak is bedekt met karamel. Bewaar in de koelkast tot de karamel hard is geworden.
-
Bereiding van de chocoladecrème: Laat de chocolade au bain-marie smelten. Doe ondertussen de mascarpone in een kom en maak deze los met een spatel. Voeg de suiker en de gesmolten chocolade toe en meng alles goed door elkaar. Schenk de chocoladecrème over de taart. Bewaar in de koelkast.
-
Bereiding van het chocoladeglazuur: Smelt de pure chocolade en de kokosolie au bain-marie. Giet het glazuur over de taart zodra je deze uit de koelkast haalt (de taart moet goed koud zijn).
-
Voor de topping: Schenk de gesmolten melkchocolade om de taart heen. Plaats de gehakte noten in tweetallen en bepoeder met de praliné.
-
Zet de taart 3 uur in de koelkast. Geniet ervan!
Tips
En om meer te weten te komen over dit recept bekijk je de blog van Chez Misa!