tartes tartelettes
Aardbeientaartjes
Dit fruitige en smakelijke recept wordt door Het Atelier van Roxanne aanbevolen.
ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g bloem
- 120 g zachte boter
- 90 g poedersuiker
- 30 g Amandelpoeder
- 1 ei
- 2 g zout
- 200 ml melk
- 2 eidooiers
- 1 Vanillestokje
- 40 g suiker
- 30 g maizena
- 10 g bloem
- 25 g boter
- 1 bakje aardbeien
- Praline
Voor het zanddeeg:
Voor de banketbakkersroom
Voor de decoratie
HOE DOE JE AARDBEIENTAARTJES
Materiaal
Een beslagkom
Een deegrol
vershoudfolie
Taartvormpjes
Een garde
Een pan
Een mixer
Een kom
Een spuitzak
Een mes
voorbereiding AARDBEIENTAARTJESStap voor stap
-
Maak het zanddeeg: Doe de boter en de poedersuiker in een kom. Meng alles met de handen.
-
Voeg daarna de rest van de ingrediënten voor het zanddeeg toe. Goed mengen.
-
Voeg het ei toe en meng het geheel nog een keer tot de gewenste samenstelling is bereikt.
-
Haal de bol deeg uit de kom en leg het op het werkblad. ( sla het 2 à 3 keer om , het mag niet teveel bewerkt worden anders wordt het te plakkerig). Maak er een bal van, verpak het in vershoudfolie en bewaar het 30 min. in de koelkast.
-
Als het half uur voorbij is pakt u het deeg uit, en bestrooit u het werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg plat met behulp van een deegrol.
-
Als dit klaar is verdeelt u het deeg over de taartvormpjes, verwijdert u het overhangende deeg en prikt u het deeg in om overtollig rijzen te voorkomen.
-
Bewaar het 30 minuten in de vriezer.
-
Maak nu de banketbakkersroom : Snijd de vanillestokjes doormidden en schraap de zaadjes eruit.
-
Zet de pan met de melk op een zacht vuur, voeg het vanillezaad en de helft van de suiker toe. Roer dit geheel en laat in de pan op het vuur tot het kookt.
-
Klop de eidooiers met de andere helft van de suiker tot het wit wordt.
-
Voeg daarna de maizena en de bloem toe. Meng goed tot een mooi glad geheel zonder klontjes.
-
Voeg het dooiermengsel aan de melk toe, op laag vuur, onder voortdurend roeren en blijf roeren tot de banketbakkersroom dik wordt ( meng er voor de fijnproevers nog een klontje boter door).
-
Verpak de banketbakkersroom in vershoudfolie en bewaar in de koelkast.
-
Bak de taartbodems 20 min in een voorverwarmde oven van 180°C.
-
Bouw de taartjes daarna op : Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
-
Haal de afgekoelde taartjes uit de vormpjes.
-
Klop de banketbakkersroom op met een mixer of een keukenmachine. Als de crème soepel is, doe het dan in een spuitzak.
-
Vul de bodem van de taartjes met de banketbakkersroom, leg er dan de aardbeien op en maak het, voor de 'finishing touch' af door te bestrooien met praline.
Tips
Om het recept op video te bekijken zoekt u op: cliquez ici