klassieke
Speculaastiramisu
Een tiramisu met toetsen van kruiden, kaneel, gember en bruine suiker. Absoluut te proberen!
ingrediënten
Voor 4 à 6 personen
- 3 eieren
- 80 g kandijsuiker
- 250 g mascarpone
- 20 sterke koffie
- 300 g speculaas
- 2 cacao
HOE DOE JE SPECULAASTIRAMISU
Materiaal
Klopper
Diep bord
Rechthoekige schotel
voorbereiding SPECULAASTIRAMISUStap voor stap
-
Scheid de eiwitten van de eigelen.
-
Giet de suiker bij de eigelen en klop de bereiding op tot ze wit wordt.
-
Voeg de mascarpone toe en klop ze op tot crème.
-
Klop de eiwitten, met een snuifje zout, op tot een stevig schuim.
-
Meng de eiwitten voorzichtig onder de bereiding.
-
Giet de sterke koffie in een diep bord.
-
Dompel er snel de onderkant van de speculaas in onder en leg ze in een rechthoekige schotel.
-
Voeg een crèmelaag toe en herbegin de handeling. Eindig met een crèmelaag.
-
Besprenkel met cacao en laat minimum 4 uur koel rusten.
Tips
Dompel de koekjes snel onder in de koffie, ze mogen niet doorweekt zijn.
Product Tips
Voeg een zakje Vahiné vanillesuiker toe.