klassieke
Bavarois met zwarte en witte chocolade
Proef hoe intens en heerlijk deze smakelijke bavarois met twee soorten chocolade zijn!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 2 eieren
- 60 g suiker
- 60 g bloem
- 2 Gelatineblaadjes BIO
- 1 eigeel
- 15 g bloem
- 125 ml melk
- 125 g witte chocolade
- 20 g suiker
- 200 ml vloeibare room
- 2 Gelatineblaadjes BIO
- 20 g suiker
- 200 ml vloeibare room
- 1 eigeel
- 15 g bloem
- 125 ml melk
- 125 g witte chocolade
- 1 chocoladevlokken
- 1 witte chocolade
Voor de biscuit:
Voor de witte chocolademousse:
Voor de zwarte chocolademousse:
Voor de versiering:
HOE DOE JE BAVAROIS MET ZWARTE EN WITTE CHOCOLADE
Materiaal
1 mengkom
Elektrische klopper
Pot
Cakevorm
Bord
voorbereiding BAVAROIS MET ZWARTE EN WITTE CHOCOLADEStap voor stap
-
Bereid de biscuit: Verwarm de oven voor op 150°C (th.5). Scheid de eiwitten van de eigelen en houd de eiwitten aan de kant. Klop de eigelen en de suiker in een mengkom tot een witte mengeling. Voeg de bloem en de tot schuim geklopte eiwitten toe. Giet de bereiding in een vooraf beboterde bakvorm en zet ze in 10 min in de oven.
-
Maak de witte chocolademousse: doe de gelatineblaadjes in een kom met koud water om ze zacht te maken. Klop de eigelen en de suiker in een mengkom tot je een witte mengeling krijgt. Doe de bloem en de vooraf gekookte melk er al roerend onder. Breek de witte chocolade in stukken en meng alles goed. Giet de bereiding in een pot en verhit ze gedurende 10 min op een zacht vuurtje. Haal de pot van het vuur en voeg de gelatineblaadjes toe. Meng alles en laat afkoelen. Klop de vloeibare room op en voeg ze toe aan de mengeling.
-
Ontvorm dan de biscuit en leg hem op een bord. Spreid de witte chocolademousse uit over de biscuit en zet 1 uur in de koelkast.
-
Bereid de zwarte chocolademousse: volg dezelfde stappen als voor de bereiding van de witte chocolademousse.
-
Verspreid de zwarte chocolademousse over de laag uitgeharde witte chocolademousse.
-
Plaats 6u in de koelkast.
-
Maak de decoratie: Maak witte chocoladevlokken met een dunschiller en besprenkel de bavarois met vlokken witte en zware chocolade voor het opdienen.
Tips
Wacht tot de eerste laag goed uitgehard is voor je verder gaat, om afgelijnde mousselagen te krijgen.