klassieke
Aardbeigebak
Proef de intensiteit van aardbeien in dit onmisbare recept voor warme dagen. Heel simpel en toch overheerlijk!
ingrediënten
Voor 4-6 personen
- 6 eigelen
- 50 volle melk
- 120 g suiker
- 50 g maïszetmeel
- 200 g verse boter op kamertemperatuur
- 1 Vanillestokje
- 1 pate d amandes 40 d amandes
- 1 Decoratie van suiker bloemen
- 1 Rode vruchtensaus
- 4 eieren
- 120 g suiker
- 120 g tarwemeel
- 250 g suiker
- 25 water
- 10 Kirsch
Voor de mousselinecrème
Voor de versiering
Voor de biscuit
Voor de siroop
HOE DOE JE AARDBEIGEBAK
Materiaal
Klopper
Zeef
Beboterde bakvorm
Rooster
Patisseriecirkel met een hoogte van ongeveer 5 cm
voorbereiding AARDBEIGEBAKStap voor stap
-
Maak de biscuit. Verhit het water in een pot zonder het aan de kook te brengen. Breek de eieren in een mengkom en voeg de suiker toe. Klop op tot de bereiding verdubbelt in volume en wit wordt. Haal de pot van het vuur af, meng de gezeefde boter eronder in stukjes. Meng goed en geef het deeg lucht. Verwarm de oven voor op 170°. Giet het deeg in een beboterde bakvorm en zet 25 minuten in de oven tot de biscuit mooi goudbruin en gerezen is. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster, snijd de biscuit in twee.
-
Bereid de mousselinecrème. Splijt de vanillestok in twee in de lengterichting en doe deze bij de melk. Breng aan de kook. Klop de eigelen op met de suiker en de maïzena in een mengkom.
-
Giet een beetje kokende melk over de bereiding terwijl je goed klopt, giet dan de rest van de melk erover terwijl je goed blijft kloppen.
-
Doe de bereiding in een pot en laat koken op een hoog vuur. Stop zodra de crème indikt. Giet ze in een kom en laat afkoelen. Klop de boter om ze om ze wat meer lopend te maken en voeg ze dan toe aan de crème. Meng om een romige, lichte crème te krijgen.
-
Maak de siroop. Giet de suiker en het water in een pot, breng het 2/3 minuten aan de kook. Neem van het vuur af en voeg de kirsch toe.
-
Begin met het samenstellen. Leg een schijf van ongeveer 5 cm hoogte in een patisseriecirkel. Overgiet met suikersiroop. Giet er een goede laag mousselinecrème over.
-
Leg de in twee gesneden aardbeien over de hele lengte van de patisseriecirkel, giet de mousselinecrème erover en doe aardbeien in de crème.
-
Doorweek de tweede schijf met siroop en leg ze op de mousselinecrème.
-
Spreid het groene amandeldeeg uit met een patisserierol, vorm een cirkel met de afmeting van het aardbeiengebak. Doe deze erop en versier met de suikerdecoraties.
-
Serveer de stukken taart met een aardbeiensaus.
Tips
Het aardbeiengebak kan 2 dagen gekoeld bewaard worden. Het mag niet bevroren worden.
Product Tips
Voeg aan de aardbeiencoulis een zakje Vahiné taartsaus toe voor een glanzend effect.