cupcakes kleine taart
Wolk-zandkoekjes
Krokante, heerlijke zandkoekjes met een heerlijke amandelsmaak. Perfect als verjaardagssnack of voor de eindejaarskermis!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 250 g bloem
- 50 g Amandelpoeder
- 1 Bakpoeder
- 70 g poedersuiker
- 30 g bruine suiker
- 130 g halfgezouten, geharde boter
- 1 ei
- 1 Witte rolfondant
- 1 Blauwe rolfondant
- 1 Perles croustillantes ivoire
- 1 Zilveren parels
- 1 Eetbare lijm
Voor het deeg:
Voor de versiering:
HOE DOE JE WOLK-ZANDKOEKJES
Materiaal
1 mengkom
Vershoudfolie
Bakpapier
Wolk uitsteekvormen
Patisserierol
voorbereiding WOLK-ZANDKOEKJESStap voor stap
-
Maak het zanddeeg: giet de bloem, het amandelpoeder, de gist en de verschillende soorten suiker in een kom en meng.
-
Maak een putje, voeg de boter en het volledige ei toe. Meng met de hand en maak een mooie bal. Let op! Kneed het zanddeeg niet te veel want het kan elastisch worden. Rol het in een vershoudfolie en bewaar het 1u op een koele plaats.
-
Verwarm de oven voor op 160°C (th.5).
-
Vorm de zandkoekjes voor het bakken: Spreid het deeg uit tussen twee vellen bakpapier om te vermijden dat je bloem moet toevoegen. Spreid het niet te dun uit om het niet te breekbaar te maken bij het bakken. (½ cm is goed!).
-
Snijd het uit met wolk uitsteekvormpjes.
-
Plaats de zandkoekjes op een ovenplaat met bakpapier. Zet ze in de oven gedurende 20/25 minuten (afhankelijk van de oven), let goed op de gaartijd! Verhoog de thermostaat de laatste 5 minuten naar 180°C (th.6). Laat afkoelen voor je de koekjes decoreert om te vermijden dat het suikerdeeg smelt.
-
Versier de zandkoekjes: spreid het suikerdeeg uit met de rol met een beetje poedersuiker zodat het niet kleeft. Snijd het uit met dezelfde uitsteekvormen als die je gebruikt hebt voor het deeg.
-
Doe een druppel levensmiddelenlijm op de achterzijde van de wolken en kleef ze op de zandkoekjes.
-
Doe een druppel levensmiddelenlijm op de parels en kleef ze op de zandkoekjes. "
Tips
Kleef het suikerdeeg op de zandkoekjes met een beetje honing of confituur
Product Tips
Voeg een zakje Vahiné vanillesuiker toe.