cupcakes kleine taart
Piramide van zandkoekjes
Krokante zandkoekjes met amandelsmaak; nu in piramidevorm! Heerlijk en kleurrijk: ideaal voor een origineel verjaardagsdessert!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 250 g bloem
- 50 g Amandelpoeder
- 1 Bakpoeder
- 0.5 gember in poedervorm
- 70 g poedersuiker
- 30 g bruine suiker
- 130 g halfgezouten, geharde boter
- 1 ei
- poedersuiker
- 1 Witte rolfondant
- 1 Rode fondant
- 1 Roze fondant
- 1 Eetbare lijm
- 6 Decoratie van suiker bloemen
Voor het zanddeeg:
Om het suikerdeeg uit te spreiden:
Voor de versiering:
HOE DOE JE PIRAMIDE VAN ZANDKOEKJES
Materiaal
1 mengkom
Vershoudfolie
Bakpapier
4 of 5 ronde getande uitsteekvormen met verschillende diameters
Rol voor patisserie
voorbereiding PIRAMIDE VAN ZANDKOEKJESStap voor stap
-
Maak het zanddeeg: giet de bloem, het amandelpoeder, de gist, de gember en de verschillende soorten suiker in een kom en meng. Maak een putje en voeg de boter en het hele ei toe.
-
Meng met de hand en maak een mooie bal. Let op! Kneed het zanddeeg niet te veel want het kan elastisch worden. Rol het in vershoudfolie en laat het 1u op een koele plaats rusten.
-
Verwarm uw oven voor op 160°C (th.5).
-
Maak de zanddoekjes voor het bakken: bedek een ovenplaat met bakpapier. Spreid het deeg uit tussen twee vellen bakpapier om te vermijden dat je bloem moet toevoegen. Spreid het niet te dun uit om het niet te breekbaar te maken bij het bakken (½ cm is goed!).
-
Snijd vormen uit met getande uitsteekvormpjes van 4 of 5 verschillende groottes om de verdiepen te maken.
-
Leg de gemaakte zandkoekjes op de plaat en zet ze 20 minuten in de oven. Verhoog de temperatuur van de oven de laatste 5 minuten naar 180°C (th.6) om lichtjes gebruinde zandkoekjes te verkrijgen. Zodra de zandkoekjes gebakken zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze volledig afkoelen.
-
Versier de zandkoekjes en leg ze op elkaar: spreid daarna het suikerdeeg uit met een deegrol met een beetje poedersuiker zodat het niet kleeft. Snijd het uit met dezelfde uitsteekvormen als je gebruikt hebt voor de zandkoekjes maar dan een maat groter voor elk model, zodat ze goed over het midden van het zandkoekje gekleefd kunnen worden.
-
Doe een druppel lijm voor voedingsstoffen op de achterzijde van de vormen die je uitgesneden hebt in het suikerdeeg en kleef ze op de zandkoekjes. Gebruik afwisselend rood, roze, en wit en stapel ze van groot naar klein met een druppel lijm voor voedingsstoffen op elke laag.
-
Doe een druppel lijm voor voedingsstoffen op de achterzijde van een suikerbloem en leg ze bovenop de piramide.
Tips
Laat de zandkoekjes bakken op platen met vormen van gelijke grootte zodat ze homogeen gebakken zijn.
Product Tips
Vervang het amandelpoeder door Vahiné notenpoeder.