Origami en speculaas - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cupcakes kleine taart

Origami en speculaas cupcakes

Druk je creativiteit uit door schitterende origami cupcakes te maken met een heerlijke speculaassmaak! Dit eenvoudig te maken gebakje zal snel de ster van de smaak worden!

  • 8 onderdelen
  • 120 Minuten
  • Eenvoudig
  • 45 min

Materiaal

1 garde
Cupcakevormen
huishoudfolie
Deegrol
Vierkante uitsteekvorm
Bakpapier
Keukenkwast
Spuitzak

Stap voor stap

  • Verwarm uw oven voor op 180° (Th.6).

  • Bereid de cupcakebasis voor: laat de chocolade smelten in een pan op een zacht vuurtje. Meng de boter en de verschillende soorten suiker en voeg dan de eieren een voor een toe terwijl je goed klopt. Voeg daarna de bloem en gist toe. Meng goed en giet dan de chocolade bij de bereiding. Goed opkloppen. Giet de bereiding in kleine aparte cupcakevormen en laat ongeveer 20 minuten bakken terwijl je goed controleert wanneer ze gaar zijn. Laat de cupcakes afkoelen.

  • Maak het zanddeeg: doe de bloem, de amandelen, de gist en de verschillende soorten suiker in een mengkom en meng. Maak een kuiltje , voeg de boter en het hele ei toe. Meng met de hand en maak er een mooie bal van. Let op! Roer zanddeeg niet te veel want het kan elastisch worden. Rol het in geheel in huishoudfolie en bewaar het deeg 1u op een koele plaats.

  • Maak de vormpjes in het zanddeeg voor het bakken: Verwarm de oven voor op 160° (Th.5). Spreid het deeg uit tussen twee vellen bakpapier om geen bloem te moeten toevoegen. Spreid het een beetje dunner uit als gewoonlijk om er geen te zware topping van te maken. Maak er vormen in met een vierkant uitsteekvormpje. Plaats de zandkoekjes op een ovenplaat met bakpapier. Snijd de 4 zijden van het vierkant in en plaats een cocktailprikker op de hoek van het zandkoekje. Vouw de gesneden zijden van het vierkant om een gevouwen pakketje te maken. Voeg in het midden de stukjes chocolade toe. Gebruik een keukenkwast om te bestrijken met eigeel om ze goudbruin te bakken. Plaats gedurende 20/25 minuten in de oven (afhankelijk van de oven) en controleer goed of ze al gaar zijn! Zet de thermostaat de laatste 5 minuten op 180°(Th.6). Laat afkoelen voordat je begint met versieren.

  • Maak de topping : Klop de boter op gemiddelde snelheid, voeg de suiker beetje bij beetje toe totdat de textuur begint te veranderen en de boter romiger wordt. Blijf ondertussen de bereiding opkloppen. Voeg het speculaasdeeg toe. Meng goed. Vul een spuitzak met de topping en decoreer je cupcakes. Voeg de gevouwen pakketjes koekjes toe.


tip view
Tips

Tips

Maak de chocolade eerst fijn voordat je hem smelt.

tip view
Product Tips

Product Tips

Voeg 1 theelepel Vahiné kaneel toe in de bereiding voor cupcakes.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Brookies met stukjes choco-karamel
  • Eenvoudig
Voetbal cupcakes met chocolade
  • Eenvoudig
Chocoladecookie
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate