cupcakes kleine taart
Origami en speculaas cupcakes
Druk je creativiteit uit door schitterende origami cupcakes te maken met een heerlijke speculaassmaak! Dit eenvoudig te maken gebakje zal snel de ster van de smaak worden!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 200 g chocolade
- 100 g boter
- 80 g kandijsuiker
- 40 g poedersuiker
- 3 eieren
- 80 g bloem
- 1/2 zak Bakpoeder
- 250 g bloem
- 50 g Vahiné amandelpoeder
- 1 Bakpoeder
- 30 g bruine suiker
- 100 g poedersuiker
- 100 g zachte boter
- 1 ei
- 1 zak Donkere chocoladeklompjes
- 1 eigeel
- 130 g halfgezouten, geharde boter
- 2 speculaasdeeg
- 70 g poedersuiker
Voor het cakedeeg
Voor het zanddeeg
Voor de topping
HOE DOE JE ORIGAMI EN SPECULAAS CUPCAKES
Materiaal
1 garde
Cupcakevormen
huishoudfolie
Deegrol
Vierkante uitsteekvorm
Bakpapier
Keukenkwast
Spuitzak
voorbereiding ORIGAMI EN SPECULAAS CUPCAKESStap voor stap
-
Verwarm uw oven voor op 180° (Th.6).
-
Bereid de cupcakebasis voor: laat de chocolade smelten in een pan op een zacht vuurtje. Meng de boter en de verschillende soorten suiker en voeg dan de eieren een voor een toe terwijl je goed klopt. Voeg daarna de bloem en gist toe. Meng goed en giet dan de chocolade bij de bereiding. Goed opkloppen. Giet de bereiding in kleine aparte cupcakevormen en laat ongeveer 20 minuten bakken terwijl je goed controleert wanneer ze gaar zijn. Laat de cupcakes afkoelen.
-
Maak het zanddeeg: doe de bloem, de amandelen, de gist en de verschillende soorten suiker in een mengkom en meng. Maak een kuiltje , voeg de boter en het hele ei toe. Meng met de hand en maak er een mooie bal van. Let op! Roer zanddeeg niet te veel want het kan elastisch worden. Rol het in geheel in huishoudfolie en bewaar het deeg 1u op een koele plaats.
-
Maak de vormpjes in het zanddeeg voor het bakken: Verwarm de oven voor op 160° (Th.5). Spreid het deeg uit tussen twee vellen bakpapier om geen bloem te moeten toevoegen. Spreid het een beetje dunner uit als gewoonlijk om er geen te zware topping van te maken. Maak er vormen in met een vierkant uitsteekvormpje. Plaats de zandkoekjes op een ovenplaat met bakpapier. Snijd de 4 zijden van het vierkant in en plaats een cocktailprikker op de hoek van het zandkoekje. Vouw de gesneden zijden van het vierkant om een gevouwen pakketje te maken. Voeg in het midden de stukjes chocolade toe. Gebruik een keukenkwast om te bestrijken met eigeel om ze goudbruin te bakken. Plaats gedurende 20/25 minuten in de oven (afhankelijk van de oven) en controleer goed of ze al gaar zijn! Zet de thermostaat de laatste 5 minuten op 180°(Th.6). Laat afkoelen voordat je begint met versieren.
-
Maak de topping : Klop de boter op gemiddelde snelheid, voeg de suiker beetje bij beetje toe totdat de textuur begint te veranderen en de boter romiger wordt. Blijf ondertussen de bereiding opkloppen. Voeg het speculaasdeeg toe. Meng goed. Vul een spuitzak met de topping en decoreer je cupcakes. Voeg de gevouwen pakketjes koekjes toe.
Tips
Maak de chocolade eerst fijn voordat je hem smelt.
Product Tips
Voeg 1 theelepel Vahiné kaneel toe in de bereiding voor cupcakes.