Eclairs met aardbeien - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cupcakes kleine taart

Eclairs met aardbeien

Verbaas al je gasten met deze heerlijke eclairs met aardbeiensmaak!

  • 6 onderdelen
  • 30 Minuten
  • Moeilijk
  • 20 min

Materiaal

Pan
1 mengkom
1 garde
Spuitzak
Bakpapier

Stap voor stap

  • Maak en bak het eclairdeeg: laat de boter smelten met de melk, het water en de suiker en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de bloem in een keer toe. Meng goed om deze goed te laten opnemen. Zet de pan op een zacht vuur om het deeg niet droog te laten worden: blijf een minuut lang voortdurend roeren tot het deeg een bol wordt die perfect loskomt van de zijkanten van de pan.

  • Giet het soezendeeg in een mengkom om te laten afkoelen en blijf 3 tot 4 minuten roeren. Klop de eieren op. Giet ongeveer een opgeklopt ei bij het deeg en roer grondig tot het volledig opgenomen is. Herhaal deze handeling 4 keer per ei. Plaats het deeg in een spuitzak en leg de eclairs op een bakpapier, zorg voor voldoende tussenruimte. Plaats de soezen 20 minuten in de oven. De oven niet openen tijdens het bakken. Haal de soezen eruit en laat ze afkoelen.

  • Maak de patisseriecrème: verhit de melk in een pan. Voeg het in tweeën gespleten vanillestokje en het vooraf uitgehaalde vanillepoeder toe. Breng de bereiding aan de kook. Zet aan de kant. Klop de eieren en de suiker op in een mengkom, voeg dan het maïszetmeel toe en meng. Giet de kokende melk bij de bereiding en, blijf roeren. Doe de bereiding terug in depan en laat 5 minuten koken op een zacht vuur terwijl u blijft roeren roeren. Giet het geheel in een mengkom, blijf kloppen totdat de vloeistof goed gemengd is. Koel bewaren. Klop de koude vloeibare room tot slagroom en meng dan de twee crèmes voorzichtig.

  • Vul de eclairs op en versier ze. Snijd de eclair op in twee derde van de lengte door. Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine stukjes (voor de patisseriecrème). Snijd ook enkele aardbeien in fijne schijfjes die je nog eens in tweeën snijdt, voor de versiering van het glazuur. Vul een getande spuitzak op en vul je eclairs in slingervorm. Leg er enkele aardbeienstukjes op. Sluit de eclairs en bedek ze met het witte glazuur (gebruik dit zoals aangegeven op de verpakking). Werk af door er stukjes aardbei op te leggen en bestrooi ze met zilveren, ivoorkleurige of blauwe Vahiné parels. Klaar!


tip view
Tips

Tips

Bewaar de eclairs in een hersluitbare doos voordat je ze versiert zodat ze zacht blijven.

tip view
Product Tips

Product Tips

Geef de patisseriecréme meer smaak met enkele drupppels Vahiné citroenaroma.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Brookies met stukjes choco-karamel
  • Eenvoudig
Voetbal cupcakes met chocolade
  • Eenvoudig
Chocoladecookie
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate