cupcakes kleine taart
Chocolademakarons op grootmoeders wijze
Een supersimpel recept voor rustieke, zachte makarons zonder meringue en met een heerlijke chocoladesmaak.
ingrediënten
Voor 10 personen
- 15 vloeibare room
- 125 g boter
- 250 g zwarte chocolade
- 50 g smeerpasta
- 1 zak Amandelpoeder
- 125 g poedersuiker
- 4 eiwitten
- 1 zout
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- 1 Regenboogmix
Voor de ganache
Voor de makaronkoekjes
HOE DOE JE CHOCOLADEMAKARONS OP GROOTMOEDERS WIJZE
Materiaal
Pot
Klopper
1 mengkom
Elektrische klopper
Bakpapier
Spuitzak
voorbereiding CHOCOLADEMAKARONS OP GROOTMOEDERS WIJZEStap voor stap
-
Maak eerst de ganache: breng de vloeibare room aan de kook in een pot. Voeg snel de blokjes boter en in stukken gesneden chocolade toe. Meng goed tot alles goed gesmolten is, neem van het vuur en klop het mengsel goed vlak. Voeg daarna de smeerpasta toe, meng nogmaals goed en zet de bereiding aan de kant.
-
Verwarm de oven voor op 210°C (th.7). Meng het amandelpoeder in een mengkom met de poedersuiker.
-
Klop met een elektrische klopper de eiwitten, samen met een snuifje zout, op tot schuim. Als ze stevig geklopt zijn, voeg je het mengsel met amandelpoeder en natuurlijk vanillearoma toe.
-
Bedek een ovenplaat met bakpapier en vul een spuitzak met de bereiding.
-
Maak kleine deegballetjes van dezelfde grootte en zorg voor voldoende tussenruimte. Zet ze ongeveer 12 minutes in de oven. Laat ze afkoelen.
-
Leg enkele Minicolors op de makarons wanneer ze uit de oven komen.