crepes wafels pannenkoeken
Wafels
Lees hier het recept voor wafels op de wijze van Vahin�. Deze wafels zijn eenvoudig te maken en de hele familie wordt er blij van
ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 zak Gist van de traditionele bakker
- 1/2 liter melk
- 60 g poedersuiker
- 2 zakken Vanillesuiker
- 300 g bloem
- Zout
- 100 g gesmolten halfgezouten boter
- 2 eieren
Stap 1
HOE DOE JE WAFELS
Materiaal
1 mengkom
Spatel
Wafelijzer
voorbereiding WAFELSStap voor stap
-
Los de bakkersgist op in 10 cl lauwe melk. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en zet apart.
-
Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Voeg het zout, de boter en de eieren toe. Voeg vervolgens de mix van suiker/melk/gist toe en meng met de rest van de melk. Voeg melk toe indien nodig. Het mengsel moet dik en elastisch zijn.
-
Laat het beslag indien mogelijk 2 uur rusten op een koele plaats.
-
Verspreid het deeg met een spatel in het wafelijzer en bak mooie wafels zoals aangegeven in de handleiding van het apparaat.