crepes wafels pannenkoeken
Churros
Spaans gebak. Churros worden lauw en met suiker gegeten of door echte lekkerbekken met een chocoladesaus!
ingrediënten
Voor 2 personen
- 12,5 water
- 1 zout
- 125 g bloem
- 25 g suiker
- 1 Ceylon kaneel
- 2 rum
- 1 Natuurlijk vanille Bourbon aroma
- Bakolie
- 1 zak Vanillesuiker uit Madagascar
- 1 Cacaopoeder
- 50 g Chocolade glazuur
- 30 g Ti coco
Voor het beslag van de Churros:
Voor bij de churros:
HOE DOE JE CHURROS
Materiaal
Pan
1 mengkom
Getande spuitzak
Absorberend papier
voorbereiding CHURROSStap voor stap
-
Breng het water en zout aan de kook in een pan.
-
Giet de bloem, de suiker en het kaneelpoeder in een mengkom. Meng.
-
Giet het gezouten kokende water in de kom, meng en voeg de rum en vanille toe. Meng dit goed, het beslag moet homogeen zijn.
-
Verwarm de friteuse op 180°C (th.6).
-
Doe het beslag in een apparaat voor churros, draai aan de hendel en laat de churros in de friteuse vallen. Laat ze in 1 à 2 minuten goudbruin bakken.
-
Haal de churros eruit, laat ze uitlekken op absorberend papier en eet ze warm en met vanillesuiker of cacaopoeder. Of laat de chocolade voor de garnering au bain marie smelten, dip er de churros in en rol ze in de ti coco. Eet ze meteen op. "