crepes wafels pannenkoeken
Crepes Suzette
Wil je je omgeving laten genieten bij een feestje? Maak dan heerlijke cr�pes Suzette!
ingrediënten
Voor 10 personen
- 300 g bloem
- 3 eieren
- 3 zakken Vanillesuiker
- 50 cl melk en 20 cl na het rusten (1u)
- 1 mespuntje zout
- 2 eetl. olie
- 100 g geharde boter
- 80 g poedersuiker
- 1 eetl. Oranjebloesem aroma
- vanille-ijs
- BIO schil van sinaasappel
- Amandelschilfers
Voor het beslag:
Voor de sinaasappelboter
HOE DOE JE CREPES SUZETTE
Materiaal
1 mengkom
1 garde
1 pan
voorbereiding CREPES SUZETTEStap voor stap
-
Strooi de bloem en het zout in een mengkom en maak een kuiltje. Voeg de eieren, de vanillesuiker en een beetje melk toe. Giet al kloppend geleidelijk aan de 50 cl melk bij de mix en blijf kloppen tot de juiste dikte ontstaatje. Maak de olie niet op. Bewaar het pannenkoekenbeslag 1u in de koelkast.
-
Doe boter in een kom, en prak de boter totdat deze smeuïg is. Voeg de poedersuiker en het oranjebloesemaroma toe. Zet dit aan de kant.
-
Haal je pannenkoekenbeslag uit de koelkast en leng het aan met 20 cl melk indien nodig. Bak je pannenkoeken. Doe er wat boter op en vouw ze in vieren 4. Leg ze op een bord.
-
Laat in een grote pan een beetje boter smelten en doe er je pannenkoeken opnieuw in tot ze een mooie kleur krijgen.
-
Laat een kwart van de boter smelten in een grote pan en doe er je pannenkoeken opnieuw in tot ze een mooie kleur krijgen.
-
Opdienen met een bol vanille-ijs, amandelschilfers en zeste van sinaasappel.
Tips
Giet de melk er voorzichtig bij om klonten te voorkomen.