crepes wafels pannenkoeken
Pannenkoeken met oranjebloesem
Een pannenkoekenrecept met de zachte smaak van oranjebloesem. Een genot voor je smaakpapillen... En je ogen!
ingrediënten
Voor 4 personen
- 250 g bloem
- 30 g suiker
- 50 melk
- 4 eieren
- 30 g gesmolten boter
- 1 Oranjebloesem aroma
- 1 zout
- 4 Karamelsaus
- 20 g Amandelschilfers
- schil van een clementine
Voor het pannenkoekenbeslag:
Bij het opdienen:
HOE DOE JE PANNENKOEKEN MET ORANJEBLOESEM
Materiaal
1 mengkom
Garde
Pan of poffertjespan
Bord
Soeplepel
voorbereiding PANNENKOEKEN MET ORANJEBLOESEMStap voor stap
-
Doe de bloem in een mengkom. Maak een kuiltje, voeg de suiker, de eieren en het zout toe.
-
Meng met de garde en voeg geleidelijk aan de melk, de gesmolten boter en het aroma van oranjebloesem toe. Laat ten minste 2 uur rusten.
-
Verhit een beboterde pan en bak de pannenkoeken 1 à 2 minuten aan elke kant. Rooster de amandelschilfers in een pan.
-
Vouw de pannenkoeken in een driehoek, leg ze op een opdienschotel en overgiet ze met karamelsaus. Voeg de amandelschilfers en de schil van een clementine toe en dien meteen op.