crepes wafels pannenkoeken
Bretonse pannenkoeken
Het recept van de Bretonse pannenkoek verschilt afhankelijk van de stad of het dorp. Het recept is simpel, klassiek en kan niet mislukken. Je kunt het naar eigen smaak of zoveel als je wilt maken!
ingrediënten
Voor 4 à 6 personen
- 2 eieren
- 60 g suiker
- 1 zak Vanillesuiker uit Madagascar
- 250 g bloem
- 50 halfvolle melk
- Boter voor de pan
Stap 1
HOE DOE JE BRETONSE PANNENKOEKEN
Materiaal
1 kom
Garde
Pan
Soeplepel
voorbereiding BRETONSE PANNENKOEKENStap voor stap
-
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Meng ze snel met een garde.
-
Voeg 2 eetlepels bloem en wat melk toe. Meng met de garde. Doe dit tot de ingrediënten op zijn. Laat het beslag op een koele plaats rusten.
-
Verhit een pannenkoekenpan met boter. Doe er dan met een soeplepel wat beslag in. Let op dat het beslag de bodem van de pan bedekt en laat enkele minuten bakken aan elke kant.
-
De pannenkoeken kunnen naar smaak gegeten worden, met vanillesuiker, gezouten boter, saus van rode vruchten, stukjes chocolade, stukjes fudge karamel of mini-marshmallows……
Tips
Gebruik een garde om alles goed te kunnen mengen en het beslag glad te maken.
Product Tips
Vervang de suiker door een zakje Vahiné vanillesuiker.