cremes mouse puddingtaart
Chocolademousse met rasp van gekonfijte sinaasappelschil
Een chocolademousse met rasp van gekonfijte sinaasappelschil om van te smullen. Moeilijk te weerstaan!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 170 g pure chocolade voor patisserie
- 4
- 4 eieren
- 35 g boter
- 55 g poedersuiker
- 1 zout
- 1
- 1 schil van een gekonfijte sinaasappel
- 1 Chocoladehagelslag
HOE DOE JE CHOCOLADEMOUSSE MET RASP VAN GEKONFIJTE SINAASAPPELSCHIL
Materiaal
Potjes
Pan
1 mengkom
voorbereiding CHOCOLADEMOUSSE MET RASP VAN GEKONFIJTE SINAASAPPELSCHILStap voor stap
-
Snijd de boter in stukken, voeg dan de chocolade toe en meng tot je een homogene massa krijgt.
-
Snijd de sinaasappelschillen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de mix.
-
Klop de eiwitten met een snuifje zout tot een stevig schuim. Houd dit aan de kant.
-
Meng het eigeel en de suiker met een garde in een mengkom tot de mix wit wordt. Giet deze dan bij de chocolade en strijk ze glad.
-
Voeg tenslotte de tot schuim geklopte eiwitten voorzichtig toe zodat het schuim niet inzakt.
-
Vul met een spuitzak de potjes met de chocolademousse, zet ze in een doos en zet die een nacht in de koelkast.
-
Versier voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschillen en chocolade hagelslag.
Tips
Je kan een eierschaalbreker gebruiken om de bovenkant van de schaal weg te halen.
Product Tips
Voeg 2 eetlepels in rum geweekte Vahiné rozijnen toe.