Chocolademousse met zeste van sinaasappel - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

cremes mouse puddingtaart

Chocolademousse met rasp van gekonfijte sinaasappelschil

Een chocolademousse met rasp van gekonfijte sinaasappelschil om van te smullen. Moeilijk te weerstaan!

  • 6 onderdelen
  • 20 Minuten
  • Gemiddeld
  • 10 min

Materiaal

Potjes
Pan
1 mengkom

Stap voor stap

  • Snijd de boter in stukken, voeg dan de chocolade toe en meng tot je een homogene massa krijgt.

  • Snijd de sinaasappelschillen in kleine stukjes en voeg ze toe aan de mix.

  • Klop de eiwitten met een snuifje zout tot een stevig schuim. Houd dit aan de kant.

  • Meng het eigeel en de suiker met een garde in een mengkom tot de mix wit wordt. Giet deze dan bij de chocolade en strijk ze glad.

  • Voeg tenslotte de tot schuim geklopte eiwitten voorzichtig toe zodat het schuim niet inzakt.

  • Vul met een spuitzak de potjes met de chocolademousse, zet ze in een doos en zet die een nacht in de koelkast.

  • Versier voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschillen en chocolade hagelslag.


tip view
Tips

Tips

Je kan een eierschaalbreker gebruiken om de bovenkant van de schaal weg te halen.

tip view
Product Tips

Product Tips

Voeg 2 eetlepels in rum geweekte Vahiné rozijnen toe.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Chocolademousse
  • Eenvoudig
Aardbeienmousse
  • Eenvoudig
Chocolademousse met karamel
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate