cremes mouse puddingtaart
Chocolademousse met karamel
Deze mousse wordt zacht en smeuïg door de karamel.
ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g zwarte chocolade
- 2 pepites chococaramel
- 6 eieren
- 1 zout
HOE DOE JE CHOCOLADEMOUSSE MET KARAMEL
Materiaal
Pan
1 mengkom
1 Kom
Potjes
voorbereiding CHOCOLADEMOUSSE MET KARAMELStap voor stap
-
Laat de zwarte chocolade au bain marie smelten. Doe hetzelfde met de choco-karamelvlokken. Meng ze vervolgens samen in een mengkom.
-
Splits het eiwitten van het eigeel.
-
Klop de eiwitten tot een stevig schuim, met een snuifje zout erbij.
-
Voeg het eigeel toe aan de chocolade-karamelbereiding.
-
Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan de chocolade.
-
Giet in een mengkom en laat ongeveer 4 uur koel staan.
Tips
Maak zelf je karamel. Laat 100 gr suiker droog smelten in een pan. Wanneer de suiker licht begint te kleuren, voeg je 10 cl slagroom toe. Meng goed en voeg dan 60 gr zachte boter (of halfgezouten boter) in stukken toe. Meng goed tot je een homogene textuur krijgt. Giet in een kom.
Product Tips
Voeg 1 Vahiné Madagaskar vanillestokje toe.