cremes mouse puddingtaart
Aardbeienmousse
Aardbeien komen het beste tot hun recht in deze niet te missen aardbeienmousse!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 100 g aardbeien
- 1 citroensap
- 100 g poedersuiker
- 6 Voedingsgelatine
- 1 bakje naturelyoghurt
- 20 dikke room
HOE DOE JE AARDBEIENMOUSSE
Materiaal
Mixer
Pan
Tulbandbakvorm
Garde
voorbereiding AARDBEIENMOUSSEStap voor stap
-
Was de aardbeien en ontdoe ze van hun kroontjes.
-
Houd ongeveer tien aardbeien achter voor de versiering. Doe de rest in een mixer. Giet de puree in een pan, voeg het citroensap en de suiker toe. Verhit al roerend 5 minuten op een middelmatig vuur.
-
Voeg de al zacht gemaakte gelatineblaadjes toe.
-
Haal de pan van het vuur af en meng snel tot de gelatine opgelost is.
-
Laat afkoelen.
-
Klop de yoghurt en de room.
-
Meng de twee vloeistoffen als de vruchtenpuree bijna koud is.
-
Meng de twee bereidingen als de vruchtenpuree bijna koud is.
-
Plaats ten minste 6 uur in de koelkast.
-
Leg deze inhoud op een schaal, versier het midden met de aardbeien die je bewaard hebt en dien koel op.
Tips
Maak de gelatine zacht in een mengkom met water.