taarten versieren
Laagjescake frambozen-pistache
Om onze kleine eetwolfjes aan te moedigen in het nieuwe schooljaar (of om uzelf aan te moedigen...) is er niets beters dan een enorme kleurrijke snack, vrolijk en ultra smakelijk!
Ziehier dus een recept van een supergrote taart met pistache, frambozen en chocolade om een glimlach op hun smoeltjes te toveren.
ingrediënten
Voor 10 personen
- 2 frambozenyoghurtjes
- 6 potjes bloem
- 2 potjes suiker
- 2 snufjes zout
- 4 koffielepels Vahiné bakpoeder
- 6 eieren
- 1 potjes neutrale olie (type zonnebloem)
- 2 koffielepels rode gel-kleurstof van Vahiné
- 2 koffielepels groene gel-kleurstof van Vahiné
- 60 slagroom
- 50 g suiker
- 500 g frambozen
- 300 g chocoladedruppels van Vahiné
- 1 zak geroosterde pistachestukjes van Vahiné
- 1 Flesje regenbooghagelslag van Vahiné
voor de taart
Voor de decoratie
HOE DOE JE LAAGJESCAKE FRAMBOZEN-PISTACHE
Materiaal
1 beslagkom
1 spatel
1 garde
2 bakblikken
1 mes
1 elektrische mixer
1 pan
1 schaal
1 spatel
voorbereiding LAAGJESCAKE FRAMBOZEN-PISTACHEStap voor stap
-
Meng de helft van de ingrediënten voor de taart met de rode kleurstof en giet het beslag in een bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnee en 15 cm hoog.
-
Meng in een andere beslagkom ( of in dezelfde die is afgewassen) de andere helft van de ingrediënten met de groene kleurstof en giet het beslag in een tweede bakblik van 20 cm diameter en 15 cm hoog.
-
Bak de taarten 40 min. in de oven op 180°C (stand 6).
-
Zodra ze gaar zijn af laten koelen.
-
Snijd de hoedjes van de taarten af zodat je 2 platte stukken overhoudt, snijd ze vervolgens horizontaal in tweeën.
-
Klop de slagroom stijf en voeg onder het kloppen de suiker toe.
-
Maak de taart op: Groene taart, slagroom, frambozen en pistaches. Roze taart , slagroom, frambozen en pistaches. Vervolg dit met de rest van de etages. Vul de gaatjes op met slagroom om een mooie rechte taart te verkrijgen (en zodat de chocolade-ganache goed plakt).
-
Laat de chocolade au bain marie smelten. Wacht tot het een beetje is afgekoeld (als hij te warm is zal hij de slagroom laten smelten en als hij te koud is zal hij hard worden... men moet dus het goede midden zien te vinden). Laat het nu voorzichtig over de taart lopen en maak het glad met behulp van een spatel.
-
Plaats bovenop verse frambozen en bestrooi de taart met pistache en gekleurde hagelslag.