taarten versieren
Eenhoorntaart XXL
Dit superschattige recept wordt u aanbevolen door het Atelier van Roxanne!
ingrediënten
Voor 6 à 8 personen
- 470 g bloem
- 320 g zachte boter
- 320 g suiker
- 5 eieren
- 1 zak pepites choco fraise
- 200 g zachte boter
- Colorants en gel
- 1 theel. Arome naturel de vanille
- 300 g poedersuiker
- 600 g Pate a sucre blanche
- 20 g Pate a sucre noire
- Poudre doree
- 20 g confituur naar keuze
Voor de taart
Voor de crème
Voor de decoratie
HOE DOE JE EENHOORNTAART XXL
Materiaal
Een beslagkom
Een garde
Een spatel
Een halve bol taartvorm
4 schaaltjes
vershoudfolie
Een spuitzak
Een bakkwastje
voorbereiding EENHOORNTAART XXLStap voor stap
-
Bereid de taart: Klop de boter met de suiker gedurende 5 minuten. Voeg al kloppend 3 eieren toe.
-
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop opnieuw. Voeg al kloppend de rest van de eieren toe en eindig met het voorzichtig doorroeren van de chocolade-aardbeienflakes met een spatel.
-
Giet het beslag in een bolvormige bakvorm van 15 cm diameter. Dek af met een tweede vorm (optioneel).
-
Bereid de regenboogcrème: Klop de poedersuiker met de zachte boter gedurende 5 minuten. Voeg het vanillearoma toe.
-
Verdeel de crème over 4 schaaltjes en kleur ze met behulp van verschillende kleurstoffen.
-
Plaats de crèmes in repen op een stuk vershoudfolie. Rol het geheel op en doe de rol in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
-
Bereid de decoratie voor: Bestrijk de afgekoelde taart met de confituur. Bedek het geheel met 500 gram witte fondant.
-
Maak de oren van de eenhoorn met de resterende fondant. Kleur eventueel met de goudkleurige poeder van Vahiné.
-
Vorm de ogen met zwart fondant en plak deze op de taart met wat water.
-
Maak het geheel af met het spuiten van de gekleurde crème.
Tips
Om het recept op video te bekijken: cliquez ici