vaderdag
Chocolade cookie cup
Bij koekjes hoort normaal gezien een lekker glas melk. Daarom hebben onze trans-Atlantische buren een recept gemaakt met beide: 2 in 1: de cookie cup! Een bekervormig koekjesdeeg gegarneerd met melk of slagroom met chocolade voor de allergrootste lekkerbekken :)
ingrediënten
Voor 4 personen
- 80 g zachte boter
- 80 g rietsuiker
- 40 g poedersuiker
- 1 ei
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- 1 snufje zout
- 200 g bloem
- 1/2 zak Bakpoeder
- 180 g Choco Karamel klompjes
- Boter om de vormen in te vetten
- 100 ml vloeibare volle room (30%)
- 2 zakken suikerglazuur
- 2 Poudre de cacao
- 1 mascarpone
Voor de koekjesbekers:
Voor de chocolade slagroom
HOE DOE JE CHOCOLADE COOKIE CUP
Materiaal
grote kommen
Elektrische mixer
Muffinbekers
Bakbonen
Spuitzak
voorbereiding CHOCOLADE COOKIE CUPStap voor stap
-
Verwarm de oven voor op 180 °C (th.6).
-
Klop de zachte boter en de suikers in een kom.
-
Voeg het ei, de vanille en een snufje zout toe. Meng tot je een homogeen mengsel verkrijgt.
-
Meng de bloem en het bakpoeder in een kom en voeg ze toe aan het vorige mengsel.
-
Roer de chocoladechunks erdoor en meng voorzichtig.
-
Vet de muffinbekers in en vul ze met cookiedeeg om een klein kopje te vormen.
-
Bedek met bakbonen of bakparels en bak 10-12 minuten op 180 °C. Laat nadien volledig afkoelen.
-
Maak ondertussen de chocoladeslagroom: klop de vloeibare room tot slagroom.
-
Voeg geleidelijk het suikerglazuur toe en vervolgens de cacao terwijl je blijft kloppen.
-
Doe de mascarpone erbij. Houd koel totdat je het serveert.
-
Voor de montage: zodra de koekjeskopjes helemaal zijn afgekoeld, giet je de slagroom in een spuitzak met gekarteld mondstuk en vul je de kopjes.
-
Bestrooi vóór het serveren met kleine hartjes of andere decoraties van Vahiné en seizoensfruit.