Kerstjam met appels, peren en kruiden | Vahiné
Terug naar Recepten

ontbijt brunch

Kerstjam met appels, peren en kruiden

Heerlijk bij het kerstontbijt: een jam van appels, peren en winterse kruiden op een lekker stuk brood met boter!

  • 3 pots de confiture onderdelen
  • 10 Minuten
  • Eenvoudig
  • 30 min

Materiaal

mes
1 beslagkom
pan
houten pollepel
jampotten

Stap voor stap

  • Schil het fruit en snij in kleine stukjes.

  • Doe het fruit, de vanille, 350 gram suiker, de stukjes gekonfijte citroen, het citroensap en de kruiden in een beslagkom en meng alles goed door elkaar.

  • Laat minimaal 4 uur intrekken.

  • Doe het mengsel in een pan en breng op een gemiddeld vuur aan de kook. Zodra het begint te borrelen, voeg je de pectine, vermengd met de resterende 50 gram suiker, toe. Roer regelmatig door met een houten pollepel.

  • Maak het fruit steeds fijn, zodat de confituur een goede structuur krijgt.

  • Haal na 15-20 minuten de pan van het vuur. Om te controleren of de jam klaar is, doe je een druppel op een koud bord. Als de druppel stolt, is de confituur klaar. Zo niet, dan verleng je de kooktijd met enkele minuten (met pectine varieert de kooktijd tussen de 15 en 20 minuten voor deze hoeveelheid fruit).

  • Giet de jam in potten. Sluit de potten af en zet ze ondersteboven neer.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Chocolademuffins met karamel
  • Eenvoudig
Pannenkoeken met chocoladevulling
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate