kerst
Marsepein met amandelen en gekonfijt fruit
Wat kan deze romige marsepein met intense amandelsmaak en de heerlijke geur van clementines evenaren voor de feestdagen?
ingrediënten
Voor 8 personen
- 6 eieren
- 150 g suiker
- 125 g bloem
- 50 g d' Amandelpoeder
- zest en sap van twee clementines
- 1 eetl. vanillesiroop
- 25 g d' Ecorces de citrons confits
- 25 g d' Gekonfijte sinaasappelschil
HOE DOE JE MARSEPEIN MET AMANDELEN EN GEKONFIJT FRUIT
Materiaal
beslagkom
elektrische mixer
spatel
bakvorm
mes
voorbereiding MARSEPEIN MET AMANDELEN EN GEKONFIJT FRUITStap voor stap
-
Verwarm de oven voor tot 180°C
-
Scheid de eiwitten van de dooiers en klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eierdooiers met de suiker, voeg de bloem, amandelpoeder, vanillesiroop, zest en het sap van twee clementines toe.
-
Spatel de stijf geklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif met bloem. Schenk het beslag in de bakvorm en bak gedurende 10 minuten in de oven. Breng de temperatuur terug tot 160°C en laat het beslag nog 50 minuten bakken. Laat volledig afkoelen alvorens uit de vorm te halen.
-
Snij de gekonfijte citroen en sinaasappel in kleine blokjes en verdeel deze over de taart. Bestrooi met poedersuiker.