Layer cake met chocolade en kokosnoot - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Layer cake met chocolade en kokosnoot

Chocolade en kokosnoot, een perfecte combinatie voor een Kerstlaagjestaart!

  • 8 à 10 onderdelen
  • 1 h
  • Moeilijk
  • 50 min

Materiaal

hakmes
beslagkom
steelpan
vershoudfolie
spatel
keukenmachine
garde
spuitzak
elektrische mixer
bakvorm van 18 cm doorsnede
mes
spatel
staafmixer

Stap voor stap

  • Maak de ganache een dag van tevoren klaar. Hak daarvoor de melkchocola in stukjes en doe de chocola met de helft van de room in een beslagkom.

  • Smelt de chocolade au bain-marie en voeg dan de rest van de room toe. Meng goed door elkaar zodat de chocolade goed wordt opgenomen door de crème.

  • Bedek met vershoudfolie en bewaar een hele nacht in de koelkast. Doe de ganache de volgende dag in de keukenmachine en klop op hoge snelheid tot de ganache dikker wordt. Voeg dan de mascarpone in 2 delen toe en klop opnieuw totdat een stevige crème ontstaat. Schenk het mengsel in een spuitzak en bewaar deze in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor tot 150°C.

  • Zeef de poeders en voeg er dan de 80 gram suiker en het zout aan toe.

  • Scheid de eiwitten van de dooiers en klop de eiwitten, met de resterende 30 gram suiker, stijf. De eiwitten moeten nog een beetje schuimig zijn. Als ze te stijf worden, kunnen ze breken tijdens het toevoegen aan de bereiding.

  • Meng de eierdooiers met de olie en de melk. Voeg dit toe aan het poedermengsel en meng het geheel met behulp van een spatel. Voeg voorzichtig de opgeklopte eiwitten toe.

  • Doe het beslag in een bakvorm van 18 cm doorsnede en laat 50-60 minuten bakken.

  • Laat de chiffon cake afkoelen voordat je de cake uit de bakvorm haalt.

  • Snij de chiffon cake in 3 plakken (aarzel niet om de bovenkant af te snijden als deze te gebold is).

  • Leg een plak cake direct op een plat bord en bestrijk met een portie opgeklopte ganache. Strijk de laag ganache glad en leg daarop de tweede plak cake.

  • Herhaal deze handeling en eindig door de vlakste kant van de laatste plak cake bovenop te leggen. Dicht alle gaten af met de rest van de ganache en maak alles glad met een spatel. Bewaar de laagjescake in de vriezer zodat de ganache harder kan worden.

  • Maak ondertussen het glazuur klaar. Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Warm de crème op.

  • Warm het water met de suiker op totdat de suiker volledig is opgelost. Voeg vervolgens het cacaopoeder toe en meng door elkaar zonder lucht erbij te laten.

  • Voeg hier de uitgewrongen gelatine en de warme crème aan toe en mix met een staafmixer. Laat afkoelen tot ongeveer 30°C en verdeel het glazuur over de laagjestaart. Bewaar 30 minuten in de koelkast zodat het glazuur hard wordt.

  • Verdeel de rest van de opgeklopte ganache over de bovenkant van de taart en versier met zwarte bessen en Vahiné 3 chocosmaak. Bewaar de taart in de koelkast tot het moment van opdienen.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate