kerst
Kersttaart met kokosnoot en dulce de leche
In Argentinië is Kerst niet compleet zonder deze heerlijke en mooie layer cake. Met een créme van dulce de leche tussen elke laag en het geheel bedekt met een glazuur van slagroom en kokosnootkrullen.. Wauw! Je visite zal z'n ogen uit kijken!
ingrediënten
Voor 8 à 10 personen
- 180 g bloem
- 180 g griessuiker
- 2 Bakpoeder
- 75 g Gedroogde geraspte kokosnoot
- 6 eieren
- 1 zout
- 40 kokosmelk
- 30 dulce de leche
- 1 Gedroogde geraspte kokosnoot
- 2 maïzena
- 90 g zachte boter
- 2 eiwitten
- 50 g poedersuiker
- 125 g frambozen
- 100 g Ti Coco
Voor het biscuitdeeg:
Voor de garnering:
Voor het glazuur:
Voor de saus:
HOE DOE JE KERSTTAART MET KOKOSNOOT EN DULCE DE LECHE
Materiaal
1 beslagkom
spatel
mixer
taartvorm
steelpan
1 garde
kommen
keukenmachine
bord
mes
voorbereiding KERSTTAART MET KOKOSNOOT EN DULCE DE LECHEStap voor stap
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)
-
Klop de eieren met de suiker en het zout met de mixer tot een glad en dik mengsel. Voeg voorzichtig de gezeefde bloem, het bakpoeder en de geraspte kokosnoot toe.
-
Verdeel het deeg over drie bakvormen met een diameter van 20 cm, van tevoren ingevet met boter en bestrooid met bloem. Plaats de bakvormen 10 minuten in de oven. Haal het deeg uit de bakvormen en laat afkoelen.
-
Breng de dulce de leche met 30 cl kokosmelk aan de kook. Meng de rest van de lauwe kokosmelk met de maïzena, giet het mengsel vervolgens in een steelpan en breng het, al roerend, aan de kook tot het mengsel dikker wordt. Zet apart.
-
Bereid het glazuur. Scheid de eiwitten van de dooiers. Klop de eiwitten met de poedersuiker in een kom en au bain-marie tot het mengsel 60°C is. Giet de eiwitten direct over in de keukenmachine en klop het geheel ongeveer 10 minuten totdat de kom koud is. Voeg de zachte boter beetje bij beetje toe en blijf kloppen. Bewaar ongeveer 10 minuten in de koelkast.
-
Leg een laag van het deeg op een bord en bedek deze met een flinke laag garnituur van kokosnoot en enkele frambozen, leg hier vervolgens een tweede deeglaag op en herhaal de handeling. Bedek de taart met boterglazuur en daaroverheen de geraspte kokosnoot.