Kerstkoekjes met jam | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Kerstkoekjes met jam

Heerlijk om uit te delen met Kerst. Jong of oud: niemand kan deze schattige kerstkoekjes met jam weerstaan!

  • 10 sablés onderdelen
  • 10 Minuten
  • Eenvoudig
  • 10 min

Materiaal

1 beslagkom
garde
uitsteekvormpjes naar keuze
bakpapier
deegroller
eetlepel

Stap voor stap

  • Meng de droge ingrediënten, behalve de poedersuiker, in een beslagkom.

  • Verbrokkel de boter over het mengsel.

  • Voeg een losgeklopt ei en het vanillearoma toe.

  • Zet het beslag in de koelkast en laat 30 minuten rusten.

  • Verwarm de oven voor tot 180°C

  • Rol het deeg uit en steek vormpjes uit (gebruik een rond uitsteekvormpje van 5 cm, steek vervolgens uit de helft van de rondjes nog een kerstboom of een ster). Herhaal de handeling tot al het deeg gebruikt is.

  • Leg de koekjes op een vel bakpapier en bak 10 minuten op 180°C.

  • Laat de koekjes afkoelen en bedek elk heel rondje met een eetlepel jam.

  • Bestrooi de rondjes met de kerstboom- of stervorm met poedersuiker en leg ze op het laagje jam om de koekjes aaneen te plakken.

  • Bewaar in een metalen koektrommel (al worden ze natuurlijk snel opgegeten!).


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate