kerst
Kerstkoekjes in de vorm van sneeuwvlokken
Smakelijke en vrolijke koekjes in de vorm van sneeuwvlokken! Een heerlijk en origineel recept gebaseerd op de traditionele Kerstkoekjes.
ingrediënten
Voor 8 personen
- 250 g bloem
- 50 g Amandelpoeder
- 1 Levure Chimique en pot
- 70 g poedersuiker
- 30 g bruine suiker
- 130 g zachte gezouten boter
- 1 ei
- 1 Citroen aroma
- poedersuiker
- 1 zak Witte fondant
- 1 zak Blauwe rolfondant
- 1 Eetbare lijm
Voor het koekjesdeeg:
Voor de fondant:
Voor de versiering:
HOE DOE JE KERSTKOEKJES IN DE VORM VAN SNEEUWVLOKKEN
Materiaal
1 beslagkom
vershoudfolie
bakpapier
uitsteekvormpjes van verschillende grootte in de vorm van sneeuwvlokken
deegroller
voorbereiding KERSTKOEKJES IN DE VORM VAN SNEEUWVLOKKENStap voor stap
-
Doe de bloem, amandelpoeder, het bakpoeder en beide suikers in een beslagkom en meng door elkaar.
-
Maak een holletje en voeg daarin de boter, het gehele ei en het citroenaroma toe. Meng door elkaar en maak een ronde bal. Let op dat je het deeg niet te lang kneedt, anders wordt deze te soepel. Wikkel de bal in vershoudfolie en bewaar een uur in de koelkast.
-
Bak het deeg: Verwarm de oven voor tot 160°C (stand 5/6)
-
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier om te voorkomen dat er weer bloem op komt. Rol niet te dun uit, zodat het niet te hard wordt tijdens het bakken. Steek figuurtjes uit in de vorm van sneeuwvlokken.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de vormpjes erop. Bak gedurende 15 à 20 minuten in de oven (baktijd is afhankelijk van de oven) en hou het bakproces goed in de gaten!
-
Versier de koekjes: Rol vervolgens de fondant uit met een beetje poedersuiker om te zorgen dat de fondant niet gaat plakken. Steek de witte fondant met dezelfde vormpjes uit, die je hebt gebruikt voor het deeg. Steek de blauwe fondant uit met een kleiner sneeuwvlokuitsteekvormpje.
-
Bewaar de restjes van de blauwe fondant en maak hier kleine balletjes van.
-
Doe een druppel eetbare lijm op de achterkant van de witte sneeuwvlokken en plak deze op de koekjes. Doe hetzelfde met de blauwe sneeuwvlokken en plak deze op de witte vlokken.
-
Gebruik tot slot een druppel eetbare lijm om de balletjes op de koekjes te plakken.
Tips
Je kunt de koekjes prima vantevoren maken en bewaren in een koektrommel om ze op het laatste moment te versieren.
Product Tips
Vervang het citroenaroma door Vahinè bitter amandelaroma.