kerst
Kerstcharlotte met kastanje en gekonfijte citroen
Ontdek het recept van deze mooie Kerstcharlotte met kastanje en gekonfijte citroen die in niets onderdoet voor de klassieke Kerststronk!
ingrediënten
Voor 8 personen
- 25 lange vingers
- 500 g (tamme) kastanjecrème
- 200 g kastanjepuree
- 150 g geglaceerde kastanjes
- 40 zeer koude (slag)room
- 80 g poedersuiker
- 1 Vanillestokje
- 4 Voedingsgelatine
- rasp van 2 citroenen
- Enkele Gekonfijnte citroenschillen
HOE DOE JE KERSTCHARLOTTE MET KASTANJE EN GEKONFIJTE CITROEN
Materiaal
bakvorm van 20 cm doorsnede (met scharnier)
bakpapier
kom
elektrische mixer
beslagkom
spatel
voorbereiding KERSTCHARLOTTE MET KASTANJE EN GEKONFIJTE CITROENStap voor stap
-
Vet een bakvorm van 20 cm doorsnede met scharnier in met boter en bekleed de bodem en de wanden met bakpapier.
-
Laat de blaadjes gelatine weken in een kom met koud water.
-
Meng de kastanjecrème met de kastanjepuree. Klop de slagroom met het merg van het vanillestokje en de poedersuiker.
-
Wring de gelatine uit en laat deze 10 seconden smelten in de magnetron. Meng 2 eetlepels slagroom met de gesmolten gelatine en voeg dit toe aan de kastanjecrème. Voeg voorzichtig de rest van de slagroom toe.
-
Plaats de lange vingers tegen de wanden en op de bodem van de bakvorm en bedek ze afwisselend met een laagje crème, lange vingers, stukjes geglaceerde kastanje en citroenrasp. Decoreer met bolletjes van het mengsel. Bedek met vershoudfolie en bewaar minimaal 4 uur in de koelkast.
-
Haal de charlotte uit de vorm als de tijd verstreken is. Versier met toefjes kastanjecrème en de reepjes gekonfijte citroen.