kerst
Kerstboommadeleines met amandelen en pistache
Wat is er leuker dan mooie madeleines om je terug te voeren naar je kindertijd? Verleng de magie van Kerst tot en met het dessert! Deze fantastische en smakelijke kerstboom is er om te versieren en te delen met je naasten.
ingrediënten
Voor 12 personen
- 150 g Stukjes gebrande pistachenoten
- 280 g boter
- 75 g honing
- 280 g poedersuiker
- 150 g bloem
- 150 g Amandelpoeder
- Snufje zout
- 190 g eiwit
- 2 eetl. pistachepasta
- Vloeibare voedselkleurstoffen
- 1 kleine ster van zandkoekjesdeeg
- Rode fondant
- Groene fondant
Voor de pistachepasta
Voor de madeleines
Voor de decoratie
HOE DOE JE KERSTBOOMMADELEINES MET AMANDELEN EN PISTACHE
Materiaal
kegel van piepschuim (21 cm hoog)
mixer
steelpan
garde
beslagkom
spatel
spuitzak
bakpapier
cocktailprikkers
vormpjes voor madeleines
voorbereiding KERSTBOOMMADELEINES MET AMANDELEN EN PISTACHEStap voor stap
-
Maal de stukjes gebrande pistache tot een mooie, gladde puree.
-
Verwarm de boter en de honing in een steelpan en op laag vuur tot het mengsel een mooie nootachtige kleur heeft gekregen.
-
Zeef de suiker, bloem en amandelpoeder boven een beslagkom.
-
Voeg de licht geklopte eiwitten toe, de eerder bereide pistachepasta en vervolgens het mengsel van honing en gesmolten boter. Meng goed door elkaar tot een gelijkmatig mengsel ontstaat.
-
Verdeel de pasta in drieën en voeg minder of meer groene kleurstof toe tot de delen pasta 3 verschillende tinten groen hebben. Vul drie spuitzakken met de pasta's en bewaar ongeveer een uur in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor tot 200°C.
-
Vet de bakvormen voor de madeleines in met boter en bestuif met bloem. Vul de vormen met de pasta, breng de temperatuur van de oven terug tot 170°C en laat 12 à 15 minuten bakken.
-
Bekleed een kegel van piepschuim met bakpapier. Gebruik de scherpe kant van een cocktailprikker en bevestig de madeleines rondom de kegel. Prik de donkerste madeleines rond de bodem. Rol met de vingers kleine bolletjes van de fondant en plaats ze tussen de madeleines.
-
Prik het gouden sterretje bovenop. Bestrooi met poedersuiker.
Tips
Vous pouvez servir avec des coupelles de chocolat noir, au lait et/ou blanc pour que vos invités puissent tremper les madeleines dedans.