Kerstboom van amandelkoekjes - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Kerstboom van amandelkoekjes

Een mooie kerstboom van amandelkoekjes, om samen met je eigen elfjes te maken en te versieren in de aanloop naar de feestdagen!

  • 6 onderdelen
  • 40 Minuten
  • Eenvoudig
  • 10 min

Materiaal

1 beslagkom
garde
spatel
deegroller
stervormig uitsteekvormpje
plat bord

Stap voor stap

  • Zeef de poedersuiker. Voeg het amandelpoeder, de vanillesuiker en het zout toe en meng met de boter.

  • Voeg de eieren toe en meng door elkaar tot een gelijkmatig mengsel. Zeef de bloem over de bereiding en meng lichtjes. Maak een bal, wikkel deze in vershoudfolie en bewaar minimaal een uur in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor tot 180°C

  • Als het uur verstreken is, bestuif je het deeg lichtjes met bloem zodat de deegroller niet vast blijft plakken. Steek 9 grote sterren uit met behulp van een sjabloon en 9 kleinere sterren met een uitsteekvormpje.

  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sterren erop. Bak gedurende een tiental minuten in de oven en laat dan volledig afkoelen.

  • Meng ondertussen de fondant met het oranjebloesemaroma.

  • Leg het grootste koekje op een bord, voeg een beetje fondant toe, een kleine ster en bedek opnieuw met fondant. Leg het op één na grootste koekje neer en herhaal de handeling. Versier met Vahiné Minicolors en eindig met de laatste kleine ster, bedekt met goudpoeder. Bestrooi met poedersuiker.


tip view
Tips

Tips

Gebruik onderstaande sjablonen voor de sterren!

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate