Gingerbread | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Gingerbread

Nee, er bestaat geen Kerst zonder Gingerbread! Lekker en leuk tegelijk: de ideale versiering voor je tafel of kerstboom!

  • Pour 40 biscuits onderdelen
  • 20 Minuten
  • Eenvoudig
  • 10 min

Materiaal

1 beslagkom
spatel
bakpapier
uitsteekvormpjes
kommen

Stap voor stap

  • Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom: bloem, suiker, zout, bakpoeder en kruiden.

  • Voeg vervolgens de zachte boter, het ei en de ahoornsiroop toe.

  • Bewaar een uur in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)

  • Rol het deeg uit op het werkblad en steek vormpjes uit: kerstmannen, kerstbomen, sneeuwvlokken, etc.

  • Rol het deeg uit op het werkblad en steek vormpjes uit: kerstmannen, kerstbomen, sneeuwvlokken, etc.

  • Ga hiermee door tot al het deeg gebruikt is (zet ondertussen de koekjes even in de koelkast)

  • Leg je koekjes op een bakplaat die is bedekt met bakpapier. Zet 10 minuten in de oven op 180°C.

  • Laat het witte glazuur smelten volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel het glazuur over 2 kommen.

  • Voeg enkele druppels roze kleurstof toe aan één van de twee kommen. Meng goed door elkaar. Aarzel niet om meer kleurstof toe te voegen voor een mooie rode kleur.

  • Versier, met behulp van een kwastje, het gingerbread met gesmolten witte chocolade en gesmolten gekleurde chocolade (voetjes en handjes).

  • Maak het gingerbread af met het witte bakkerspotlood om de oogjes, de mond, deuren en ramen van de huisjes en enkele kleine stipjes op de kerstbomen te tekenen.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate