kerst
Gingerbread
Nee, er bestaat geen Kerst zonder Gingerbread! Lekker en leuk tegelijk: de ideale versiering voor je tafel of kerstboom!
ingrediënten
Voor Pour 40 biscuits personen
- 450 g bloem
- 100 g suiker
- 1 zout
- 1 Bakpoeder
- 2 Speculaaskruiden
- 150 g boter
- 1 ei
- 60 g ahoornsiroop
- 1 Decoratiestift Vanillesmaak
- 1 zak Wit glazuur
- 1 Vloeibare voedselkleurstoffen
Voor het koekjesdeeg:
Voor de versiering:
HOE DOE JE GINGERBREAD
Materiaal
1 beslagkom
spatel
bakpapier
uitsteekvormpjes
kommen
voorbereiding GINGERBREADStap voor stap
-
Meng alle droge ingrediënten in een beslagkom: bloem, suiker, zout, bakpoeder en kruiden.
-
Voeg vervolgens de zachte boter, het ei en de ahoornsiroop toe.
-
Bewaar een uur in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor tot 180°C (stand 6)
-
Rol het deeg uit op het werkblad en steek vormpjes uit: kerstmannen, kerstbomen, sneeuwvlokken, etc.
-
Rol het deeg uit op het werkblad en steek vormpjes uit: kerstmannen, kerstbomen, sneeuwvlokken, etc.
-
Ga hiermee door tot al het deeg gebruikt is (zet ondertussen de koekjes even in de koelkast)
-
Leg je koekjes op een bakplaat die is bedekt met bakpapier. Zet 10 minuten in de oven op 180°C.
-
Laat het witte glazuur smelten volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel het glazuur over 2 kommen.
-
Voeg enkele druppels roze kleurstof toe aan één van de twee kommen. Meng goed door elkaar. Aarzel niet om meer kleurstof toe te voegen voor een mooie rode kleur.
-
Versier, met behulp van een kwastje, het gingerbread met gesmolten witte chocolade en gesmolten gekleurde chocolade (voetjes en handjes).
-
Maak het gingerbread af met het witte bakkerspotlood om de oogjes, de mond, deuren en ramen van de huisjes en enkele kleine stipjes op de kerstbomen te tekenen.