Halloweentaart - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

halloween

Halloweentaart

De tip voor succes met Halloween? Een mooi versierde taart! Ziehier het recept voor een angstaanjagende chocoladetaart met graafzerken en spoken ... Boeeeh!

  • 12 onderdelen
  • 2 h
  • Gemiddeld
  • 35 min

Materiaal

2 ronde cakevormen
Pan
Pannenlikker
Klopper
Een grote kom
Mes

Stap voor stap

  • Maak twee chocoladetaarten als basis voor je Halloweencake:

  • Smelt de chocolade met de boter.

  • Meng de eierdooiers met het suiker en voeg nadien de boter en gesmolten chocolade toe.

  • Voeg bloem toe en blijf goed mengen.

  • Klop het eiwit op en voeg het voorzichtig toe aan de rest van het mengsel.

  • Verdeel in twee ronde vormen van dezelfde grootte en bak gedurende 35 minuten op 190 °C.

  • Leg de cakes op elkaar, snijd de randen indien nodig bij en maak een glazuur met de Vahiné chocoladecouverture.

  • Maak een rolletje van witte rolfondant en wikkel dit rond een deegbal. Teken met het bakkerspotlood ogen om mooie kleine spookjes te krijgen.

  • Neem de kattentongkoekjes. Bedek er enkele met wat zwarte rolfondant. Schrijf met de zwarte en witte bakkerspotloden datums erop om er grafzerken van te maken.

  • Bestrooi de cake met chocoladehagelslag, leg je spoken neer en zet de kattentongen erop. Nu kan je genieten van je prachtige chocoladebegraafplaats!


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Koekjeslolly's met chocolade
  • Eenvoudig
Regenboogupcakes
  • Eenvoudig
Eenhoorncupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate