halloween
Halloweentaart
De tip voor succes met Halloween? Een mooi versierde taart! Ziehier het recept voor een angstaanjagende chocoladetaart met graafzerken en spoken ... Boeeeh!
ingrediënten
Voor 12 personen
- 525 g pure chocolade
- 525 g boter
- 375 g suiker
- 375 g bloem
- 12 eieren
- 2 zak Chocolade glazuur
- 3 potten Chocoladehagelslag
- Kattentongen
- Witte rolfondant
- Zwarte fondant
- Crayon patissier blanc
- Decoratiestift Chocolade Hazelnootsmaak
Voor de taart
Voor de decoratie
HOE DOE JE HALLOWEENTAART
Materiaal
2 ronde cakevormen
Pan
Pannenlikker
Klopper
Een grote kom
Mes
voorbereiding HALLOWEENTAARTStap voor stap
-
Maak twee chocoladetaarten als basis voor je Halloweencake:
-
Smelt de chocolade met de boter.
-
Meng de eierdooiers met het suiker en voeg nadien de boter en gesmolten chocolade toe.
-
Voeg bloem toe en blijf goed mengen.
-
Klop het eiwit op en voeg het voorzichtig toe aan de rest van het mengsel.
-
Verdeel in twee ronde vormen van dezelfde grootte en bak gedurende 35 minuten op 190 °C.
-
Leg de cakes op elkaar, snijd de randen indien nodig bij en maak een glazuur met de Vahiné chocoladecouverture.
-
Maak een rolletje van witte rolfondant en wikkel dit rond een deegbal. Teken met het bakkerspotlood ogen om mooie kleine spookjes te krijgen.
-
Neem de kattentongkoekjes. Bedek er enkele met wat zwarte rolfondant. Schrijf met de zwarte en witte bakkerspotloden datums erop om er grafzerken van te maken.
-
Bestrooi de cake met chocoladehagelslag, leg je spoken neer en zet de kattentongen erop. Nu kan je genieten van je prachtige chocoladebegraafplaats!