basisrecepten
Bladerdeeg
Een niet te missen bladerdeeg voor je mooiste taarten!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 500 g boter op kamertemperatuur
- 400 g tarwemeel
- 20 koud water
- 4 g fijn zout
Stap 1
HOE DOE JE BLADERDEEG
Materiaal
Grote mengkom
vershoudfolie
1 kom
Houten spatel
Mes
Patisserierol
voorbereiding BLADERDEEGStap voor stap
-
Bereid een détrempe voor door het zout te laten oplossen in koud water.
-
Giet de bloem in een grote mengkom. Voeg de détrempe toe en meng dit snel tot deeg. Het deeg zeker niet te veel bewerken.
-
Laat 1u rusten op een koele plaats.
-
Herhaal de handeling 2 keer zodat je 6 toeren krijgt. Laat elke keer 2 uur rusten.
-
Koel bewaren tot je het deeg gaat gebruiken.
-
Maak een bol, doe er folie rond en bewaar hem 1u lang koel.
-
Maak de boter zacht in een kom met een houten spatel.
-
Doe wat bloem op het werkoppervlak.
-
Snijd met een mes een kruis in het deeg. Spreid het deeg uit met een dikte van ongeveer 2 cm en vorm een vierkant.
-
Voeg de boter toe in het midden. Plooi elk deel van het deeg over de boter zodat je een deegbal krijgt.
-
Spreid de deegbal uit tot een rechthoek die driemaal langer is dan hij breed is. Dit noemen we toeren.
-
Plooi het deeg opnieuw in drie om de eerste toer te maken.
-
Draai het deeg 90° en spreid het opnieuw uit in een rechthoek die langer is dan hij breed is. Plooi het opnieuw in drie voor de tweede toer.