Bladerdeeg - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

basisrecepten

Bladerdeeg

Een niet te missen bladerdeeg voor je mooiste taarten!

  • 6 onderdelen
  • 40 Minuten
  • Eenvoudig
  • 30 min

Materiaal

Grote mengkom
vershoudfolie
1 kom
Houten spatel
Mes
Patisserierol

Stap voor stap

  • Bereid een détrempe voor door het zout te laten oplossen in koud water.

  • Giet de bloem in een grote mengkom. Voeg de détrempe toe en meng dit snel tot deeg. Het deeg zeker niet te veel bewerken.

  • Laat 1u rusten op een koele plaats.

  • Herhaal de handeling 2 keer zodat je 6 toeren krijgt. Laat elke keer 2 uur rusten.

  • Koel bewaren tot je het deeg gaat gebruiken.

  • Maak een bol, doe er folie rond en bewaar hem 1u lang koel.

  • Maak de boter zacht in een kom met een houten spatel.

  • Doe wat bloem op het werkoppervlak.

  • Snijd met een mes een kruis in het deeg. Spreid het deeg uit met een dikte van ongeveer 2 cm en vorm een vierkant.

  • Voeg de boter toe in het midden. Plooi elk deel van het deeg over de boter zodat je een deegbal krijgt.

  • Spreid de deegbal uit tot een rechthoek die driemaal langer is dan hij breed is. Dit noemen we toeren.

  • Plooi het deeg opnieuw in drie om de eerste toer te maken.

  • Draai het deeg 90° en spreid het opnieuw uit in een rechthoek die langer is dan hij breed is. Plooi het opnieuw in drie voor de tweede toer.


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Koekjeslolly's met chocolade
  • Eenvoudig
Regenboogupcakes
  • Eenvoudig
Eenhoorncupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate