trendy recepten
Zandtaart van een letter
verwelkom de zomer met dit originele recept: de "" V "" van vakantie ( of van Vahin�!). Krokant, romig en fruitig... Alles waar men van houdt!
ingrediënten
Voor 6 personen
- 250 g bloem
- 40 g basterdsuiker
- 1 theel. Bakpoeder
- 125 g boter (kamertemperatuur)
- 1 ei
- 1 theel. Arome naturel de vanille
- 33 slagroom 30%
- 50 g poedersuiker
- 1 zak Chantifix
- 1 1 Vanillestokje
- 5 abrikozen
- 15 frambozen
- 1 zak Eclats de pistaches torrefiees
Voor het deeg
Voor de slagroom
Voor de decoratie
HOE DOE JE ZANDTAART VAN EEN LETTER
Materiaal
Garde
Beslagkom
Spuitzak
Mes
Bakpapier
Bakplaat
voorbereiding ZANDTAART VAN EEN LETTERStap voor stap
-
1 zakje geroosterde pistachestukjes
-
Meng de bloem, de basterdsuiker en de bakpoeder.
-
Meng de boter erdoor met de vingers.
-
Voeg het ei en de vanille toe, en maak er een bal van met de handen.
-
Rol het deeg wat op en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
-
Snijd met een mes 2 grote letters « V » uit het deeg
-
Bak 9 minuten op 180°C en laat het dan afkoelen.
-
Bereid de slagroom door de slagroom, poedersuiker, de chantifix en de vanille te mengen.
-
Klop de slagroom en voeg halverwege de suiker toe.
-
Verdeel met behulp van een spuitzak en een gote lepel de helft van de slagroom op de eerste« V » van koek.
-
Leg daarna de helft van de gewassen en gesneden abrikozen, frambozen en een handje pistachestukjes erop.
-
Leg de tweede « V » er bovenop en herhaal de eerste etappe met de rest van de slagroom en de garnituren.
-
Als de taart eenmaal klaar is, direct serveren!