kindertaarten
Toverketeltaart
Dit monsterlijk lekkere recept wordt u aanbevolen door het Atelier van Roxane.
ingrediënten
Voor 10 personen
- 240 g zachte boter
- 240 g verse roomkaas
- 240 g suiker
- 240 g bloem
- 4 eieren
- 1 theel. Natuurlijk vanille aroma
- 11 g de Bakpoeder
- 300 g volle room
- 300 g gesmolten chocolade
- 500 g de Zwarte fondant
- 100 g de Groene fondant
- 100 g de Witte rolfondant
Voor de taart
Voor de decoratie
HOE DOE JE TOVERKETELTAART
Materiaal
beslagkom
Garde
Spatel
2 halve bolvormen van 15 cm doorsnee.
deegrol
Mes
voorbereiding TOVERKETELTAARTStap voor stap
-
Klop de zachte boter met de kwark op hoge snelheid gedurende 1 minuut tot een schuimig mengsel is ontstaan.
-
Meng de suiker erdoor.
-
Voeg enkele druppels vanillearoma toe en meng opnieuw.
-
Voeg één voor één de eieren toe en blijf tussendoor mixen.
-
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng goed.
-
Verdeel het deeg over 2 bakvormen. Bak gedurende 45 minuten in de oven op 175°C. Laat de cake na het bakken helemaal afkoelen.
-
Voeg bij de gesmolten chocolade de volle room in drie delen toe, met behulp van een spatel. Spatel bij iedere toevoeging van de room het geheel goed door.
-
Als de cake goed is afgekoeld kan hij uit de vorm. Snijd van de eerste cake de bovenkant plat om een platte ondergrond te krijgen. Snijd de tweede cake horizontaal door.
-
Smeer alle lagen in met de ganache en stapel daarna op elkaar (de bovenkant moet plat zijn). De ganache houdt de lagen bij elkaar. Bedek de taart tenslotte helemaal met de ganache. Zet opzij.
-
Rol de zwarte fondant uit op een werkblad met wat poedersuiker. Leg dan de plak op de taart en vorm dit met de palmen van de hand om de cake heen.
-
Snijd de uitstekende delen van de zwarte fondant af en maak er met de hand een rolletje van. Plak dit, met behulp van een beetje water op de rand van de taart om de flens aan de ketel te maken.
-
Vorm 3 tot 4 kleine bolletjes met groene fondant en plaats deze bovenop de ketel. Maak dan een schijf van groene fondant om op de bovenkant van de ketel te leggen (en de groene bolletjes) om een kokende toverdrank te simuleren.
-
U kunt ook meer decoraties van witte fondant maken, bijvoorbeed botjes…
-
Maak het af door handgrepen te vormen met de rest van de zwarte fondant. En klaar!
Tips
Dit monsterlijk lekkere recept wordt u aanbevolen door het Atelier van Roxane.
Bekijk de video op: cliquez ici