kindertaarten
Cupcakes Panda
Wees de koning(in) van de decoratie met fondant met deze Panda Cupcakes van chocolade. Schattig en smakelijk.
ingrediënten
Voor 8 personen
- 260 g bloem
- 1 zak Bakpoeder
- 1 snuf zout
- 2 Cacaopoeder
- 125 g basterdsuiker
- 2 geklopte eieren
- 70 g gesmolten boter
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- 1 zak cranberries
- 1 Witte rolfondant
- 1 Zwarte fondant
Voor het beslag
Voor de decoratie
HOE DOE JE CUPCAKES PANDA
voorbereiding CUPCAKES PANDAStap voor stap
-
Warm de oven voor op 180° (stand 6).
-
Maak het baisbeslag voor de cupcakes : Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg de cacaopoeder en de suiker toe. Meng het grondig.
-
Meng de eieren in een beslagkom met de gesmolten boter en een koffielepel vloeibare vanille van Vahiné. Meng dit alles door het bloembeslag. Voeg zodra het beslag glad is, de cranberries toe. (Het mag niet te doorwerkt zijn).
-
Bak de cupcakes: Vul de (enkele of dubbele) cupcakevormpjes voor 2/3. Bak gedurende 15 à 17 minuten en laat afkoelen.
-
Transformeer de cupcakes tot pandas: Rol de witte fondant uit tot 2 mm dikte en steek er met behulp van een uitsteekvorm rondjes ter grootte van de cupcakes uit om het hoofd te maken. Plak ze op de cupcakes door de achterkant in te smeren met een in water gedoopt kwastje. Steek ook kleine rondjes uit voor de ogen van de pandas. Rol vervolgens de zwarte fondant uit tot 2 mm dikte en maak kleine rondjes van verschillende diameter die gebruikt zullen worden om de oren te vormen, de contouren van de ogen en de pupillen van de ogen van de pandas. Snijd driehoekjes uit met de punt van een mes om de neusjes te maken. Het is aan te raden om de oogjes te maken voor ze op de cupcakes worden geplaatst. Plak het kleine witte rondje op het zwarte rondje met een beetje water. Plak vervolgens het kleinste zwarte rondje op de grotere witte. Plak de andere rondjes met behulp van een in water gedoopt kwastje op de cupcake. Klaar is Kees!
Tips
Gebruik gezouten boter in plaats van ongezouten.
Product Tips
Vervang de cranberries Vahinè door een zakje gedroogde rozijnen Vahinè.