kindertaarten
Tovenaarcupcakes
Niets zal je omgeving met Halloween zoveel kippenvel geven, dan deze Tovenaarscupcakes van suikerdeeg.
ingrediënten
Voor 6 personen
- 125 g zachte boter
- 125 g suiker
- 4 eieren
- 100 g pure chocolade
- 150 g bloem
- 80 ml melk
- 1 zak Nougatine strooisel
- 100 g zachte boter
- 300 g poedersuiker
- 1 Natuurlijk vanille aroma
- 1 Vloeibare voedselkleurstoffen
- 2 melk (optioneel)
- 1 Zwarte fondant
- 1 Groene fondant
- 1 Witte rolfondant
Pour la pâte à cupcakes
Voor het beslag van de cupcakeshet glazuur
HOE DOE JE TOVENAARCUPCAKES
Materiaal
Cupcake vormpjes
Elektrische mixer.
Spuitzak, decoreerspuit voor patisserie of een spatel.
Parijse lepel
voorbereiding TOVENAARCUPCAKESStap voor stap
-
Bak de cupcakes : Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de boter en de suiker en voeg daarna de eieren toe. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Giet het dan in het suikermengsel en meng. Voeg vervolgens de bloem, het bakpoeder en de melk toe. Daarna de nougatine kruimels van Vahiné. Vul ieder vormpje met twee eetlepels beslag. Bak gedurende 20 minuten.
-
Maak het glazuur klaar : Klop de boter met een mixer of een keukenmachine tot crème. Zodra deze zacht is, de suiker, de vanillepoeder, 9 druppels gele kleurstof en 3 druppels rode kleurstof van Vahiné toevoegen.
-
Klop ongeveer 5 minuten tot er een schuimige mousse is ontstaan. Als het mengsel te dik is, voeg dan 1 tot 2 lepels melk toe om het zachter te maken. Als het te vloeibaar is, voeg dan een beetje poedersuiker toe tot de goede consistentie is verkregen. Glaceer de cupcakes met behulp van een spuitzak, een patisserie-spuit of een spatel. Bewaar in de koelkast terwijl de decoraties worden gemaakt.
-
Decoreer de cupcakes : Maak een hoorn van zwarte fondant, maak de contouren van de hoed voorzichtig plat, knijp de punt van de hoed dicht en geef hem de gewenste vorm. Druk met behulp van een parijse lepel (meloenbolletjesuitsteker) rondjes uit de onderkant van de hoed, dat helpt je later met het plaatsen van de hoed. Zet de hoorn op een voetstuk en maak de basis vochtig. Detailler de hoed verder met groene bandjes waarmee je de hoorn omwikkelt. Omcirkel de hoed met rolletjes groene fondant. Maak een mooie krul bovenop de hoed met een dun rolletje van witte, groene of rode fondant. Bewaar in de koelkast. Zet de hoedjes bovenop de cupcakes, en Klaar !
Tips
Laat de hoedjes hard worden voor je ze op de cupcakes plaatst , Voeg 1 koffielepel kaneelpoeder van Vahinè toe.
Product Tips
Voeg 1 koffielepel kaneelpoeder van Vahinè toe.