Vahiné
Terug naar Recepten
  • 4 onderdelen
  • 30 Minuten
  • Eenvoudig
  • 15 min

Materiaal

Elektrische mixer
Bakplaat
Bakpapier
Kom
Klopper
Mes
Keukenkwast
Aluminiumfolie

  • Bereid de vulling voor: meng met een elektrische mixer ongeveer 3 minuten de zachte boter, het suikerglazuur, de vanille en het zout op een gemiddelde snelheid tot je een schuimige consistentie krijgt. Zet gedurende 45 minuten in de koelkast totdat het mengsel goed is afgekoeld.

  • Verwarm de oven voor op 190 °C en dek de bakplaat af met bakpapier. Behoud deze temperatuur.

  • Klop het eiwit in een kom met water. Bewaar.

  • Om de mummies in elkaar te zetten, vorm je één grote rechthoek met het eerste stukje deeg op een licht bebloemd oppervlak. Snijd de randen zodat de zijkanten recht zijn en snijd ze vervolgens in rechthoeken.

  • Leg het tweede lapje deeg neer en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm breed.

  • Leg de rechthoeken op de bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer ongeveer ½ soeplepel jam uit. Bestrijk de randen met het eiwitmengsel.

  • Bedek ze met de deegstroken door ze te kruisen, zodat het gebak een mummie vormt, en plak vervolgens de randen vast door ze lichtjes met de vingers aan te drukken. Snijd met een mes het overtollige deeg van de stroken voor een scherpere look. Bestrijk de deegstroken met de rest van het eiwitmengsel en bestrooi met suiker en kaneel (alleen op de deegstroken).

  • Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot de mummies lichtbruin zijn en bedek ze na 10 minuten met een folie.

  • Haal ze uit de oven. Zodra je ze uit de oven haalt, verwijder je het overtollige van de deegstroken met een klein mes en voeg je, terwijl de mummies nog heet zijn, een beetje jam toe tussen de stroken om de gaten te vullen.

  • Laat afkoelen op kamertemperatuur en maak de ogen met rolfondant en chocoladechunks.


video

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Cupcakes Panda
  • Eenvoudig
Vleermuiszandkoekjes
  • Eenvoudig
Zandkoeksneeuwmannen
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate