kindertaarten
Rendierzandkoekjes voor Kerst
Kleine rendierzandkoekjes met smaken van weleer. Een eenvoudig en snel recept dat de traditionele kerstzandkoekjes doet herleven.
ingrediënten
Voor 8 personen
- 250 g bloem
- 50 g Praline
- 1 Bakpoeder
- 0.5 Ceylon kaneel
- 70 g suikerglazuur
- 30 g bruine suiker
- 130 g gezouten zachte boter
- 1 ei
- Suikerglazuur
- 1 Decoratiestift Chocolade Hazelnootsmaak
- 1 Witte rolfondant
- 1 Eetbare lijm
- 1 Regenboogmix
Voor het zandkoekdeeg:
Om de rolfondant uit te rollen:
Voor de decoratie:
HOE DOE JE RENDIERZANDKOEKJES VOOR KERST
Materiaal
1 grote kom
Vershoudfolie
Bakpapier
Ringvormen met verschillende diameters
Deegrol
voorbereiding RENDIERZANDKOEKJES VOOR KERSTStap voor stap
-
Bereid het zandkoekdeeg voor: Doe de bloem, de praliné, het bakpoeder en de suikers in een kom en meng.
-
Maak een kuiltje, voeg de boter en het hele ei toe. • Mix met je handen en maak een mooie bal. Opgelet! Kneed het zanddeeg niet te veel omdat het dan elastisch kan worden. Wikkel het in vershoudfolie en bewaar het gedurende 1 uur in de koelkast.
-
Verwarm je oven voor op 160 °C (th.5).
-
Afwerking van de zandkoekjes voor het bakken: Leg het deeg tussen twee vellen bakpapier om te voorkomen dat bloem wordt toegevoegd. Leg het niet te dun om te voorkomen dat het te broos wordt tijdens het bakken (½ cm is genoeg!).
-
Druk met behulp van de ringvormen schijven uit het deeg met een diameter van 6 tot 7 cm.
-
Leg de zandkoekjes op de bakplaat en bak ongeveer 20 minuten. Verhoog de oventemperatuur de laatste 5 minuten naar 180 °C (th.6) om lichtbruine zandkoekjes te verkrijgen. Zodra de zandkoekjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze volledig afkoelen.
-
Versier de zandkoeken: Neem het bakkerspotlood en teken het elandgewei en de ogen.
-
Neem kleine stukjes van het witte rolfondant en vorm kleine balletjes van ongeveer 1/2 cm. Lijm ze in het midden van de zandkoek met een druppel voedsellijm. Hierop kan je vervolgens een bal van de rode minicolors plakken om de neus te maken.
-
Plak tenslotte de rode minicolourparels op het rolfondant met een druppel voedsellijm.
Tips
Maak voor het bakken een gaatje in de bovenkant van de zandkoek, doe er een koord doorheen en hang hem in de kerstboom.
Product Tips
Vervang de pralinè door amandelpoeder van Vahinè.