kindertaarten
Kleine chocolade konijnenzandkoekjes
Kleine krokante zandkoekjes met chocolade in de vorm van een konijn. Een ideaal recept voor de eerste schooldag of voor Pasen!
ingrediënten
Voor 2 personen
- 220 g bloem
- 70 g Hazelnootpoeder
- 40 g bruine suiker
- 1/2 Bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 100 g boter
- 1 ei
- 5 eetl. chocoladepasta
- Crayon patissier blanc
- Decoratiestift Chocolade Hazelnootsmaak
- Regenboog parels
Voor de cracker
HOE DOE JE KLEINE CHOCOLADE KONIJNENZANDKOEKJES
Materiaal
Een grote kom
Klopper
Papier
Potlood
Schaar
Bakpapier
Bakplaat
voorbereiding KLEINE CHOCOLADE KONIJNENZANDKOEKJESStap voor stap
-
Meng de bloem, het hazelnootpoeder, de suiker, het bakpoeder en het zout.
-
Verkruimel de boter met je vingertoppen in de bereiding. Voeg het losgeklopte ei toe en vorm een bal van het mengsel.
-
Laat minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
-
Teken op papier of karton de vorm van het konijn en knip het uit.
-
Rol het deeg uit en snijd 5 hele konijnenvormen en 5 konijnen met uitgesneden ogen en neus uit met behulp van het papieren model.
-
Bak 13 minuten op 180 °C in een hete oven. Laat afkoelen.
-
Smeer de chocoladepasta uit op de 5 konijnen zonder gaten. Bedek ze met de resterende 5 konijnen.
-
Teken de details met het bakkerspotlood.
-
Je kunt de oren ook versieren met veelkleurige parels.
Tips
Bewaar de zandkoekjes en crackers in een ijzeren doos zodat ze krokant blijven.