Smeltende chocoladetaart - Recept | Vahiné
Terug naar Recepten

tartes tartelettes

Smeltende chocoladetaart

Ontdek onze heerlijke smeltende taart met chocolade, een niet te missen en supereenvoudige klassieker!

  • 8 onderdelen
  • 55 Minuten
  • Eenvoudig
  • 60 min

Materiaal

Taartvorm
Spuitzak

Stap voor stap

  • Rol het deeg uit in een vooraf beboterde taartbodem. Plaats de schotel ongeveer een uur in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor op 200°.

  • Bedek de taartvorm met bakpapier en zet 10 min in de oven.

  • Haal de vorm eruit en verlaag de temperatuur van de oven naar 150°C (th.6)

  • Breng de room en de melk aan de kook in een pot. Haal de pot van het vuur en doe er de in stukken gesneden chocolade in. Meng tot je een gladde textuur krijgt.

  • Klop het ei in een kom en voeg het toe aan de bereiding. Meng het geheel.

  • Giet de mengeling in de taartvorm en zet deze 15 minuten in de oven. Besprenkel met goudbruine suiker.


tip view
Tips

Tips

Voeg een stukje boter toe voor een glanzende ganache en meng goed.

tip view
Product Tips

Product Tips

Voeg in de ganache enkele doosjes in blokjes gesneden gekonfijte sinaasappelen van Vahiné toe.

Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Aardbeientaart
  • Eenvoudig
Appeltaart rozenboeket
  • Gemiddeld
Aardbeientaart met speculoos
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate