Kerstboommacaron | Vahiné
Terug naar Recepten

kerst

Kerstboommacaron

Doe eens iets anders en dos je kerstboom uit met lekkernijen� Iedereen is dol op deze mooie groene macarons met kokosnoot en chocolade!

  • 6 sapins de macarons onderdelen
  • 15 Minuten
  • Gemiddeld
  • 12 min

Materiaal

beslagkom
elektrische mixer
spatel
bakpapier
spuitzak
steelpan
spatel

Stap voor stap

  • Klop de eiwitten met een elektrische mixer stijf. Voeg tussendoor de suiker toe en tot slot het aroma en de kleurstof. De meringue is klaar als er een piek ontstaat bij het weghalen van de mixer.

  • Voeg voorzichtig de Zoveel Als toe met een spatel.

  • Vul een spuitzak met het mengsel. Maak, op een vel bakpapier, 12 kleine cirkels met een doorsnede van ongeveer 2 cm, 6 cirkels met een doorsnede van 3 cm, 6 cirkels met een doorsnede van 4 cm en 6 cirkels met een doorsnede van 5 cm. Laat dit minimaal 20 minuten rusten.

  • Smelt de chocolade met de room au bain-marie. Vul, als alles gesmolten is, een spuitzak met het mengsel en bewaar deze in de koelkast.

  • Verwarm de oven voor tot 170°C (stand 6).

  • Bak de cirkels van meringue gedurende 12 minuten.

  • Hou de 6 grootste cirkels apart. Als de ganache goed stevig en koud is geworden, vorm je kerstbomen door op de overige macaronschelpen een beetje chocolade te spuiten. Bewaar een beetje chocolade voor de versiering.

  • Maak de kerstboom op door de kleine schelpjes op de grotere te leggen zodat er een piramide ontstaat.

  • Leg de kerstboompjes op de resterende 6 macaronschelpen van 3 cm. Stip de top van elke kerstboom aan met een druppel ganache en leg daarop een suikerster.

  • Bestrooi tot slot met de geraspte kokos en leg enkele zilverparels in de ganache rond de omtrek van de kerstbomen om een guirlande te maken."


Gerelateerde producten
Gerelateerde Recepten
Kersttruffels
  • Eenvoudig
Kerstlolly's
  • Eenvoudig
Kerstboomcupcakes
  • Eenvoudig
raspberry
raspberry
raspberry
nut
nut
nut
nuts
chocolate
chocolate